26 d'abril de 2024

Yaroub Akram Alí parla de la seva experiència sobre l’ocupació de l’Iraq a Manlleu i a Vic

L’acte de benvinguda va finalitzar amb un sopar entre tots els participants.

El Ter 17 de maig de 2009 a les 13:04
Manuel Tapial i Yaroub Akram Alí exposant la situació del país.
Yaroub Akram Alí va ser diumenge a la UVic on va fer una xerrada sota el títol “Democràcia a l’Iraq. Entre el mite i la ficció”. L’acte l'havia organitzat per l’Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría amb el suport de l'Ajuntament de Vic.

Diumenge a la tarda Yaroub Akram Alí va parlar de l'experiència personal viscuda durant els anys d'ocupació i també va donar la seva visió sobre la situació actual que s’està vivint en aquest país que, segons ell, viu en una ‘democràcia de l’ocupació’ que ha empitjorat molt les coses. La conferència va comptar també, amb la interpretació amb Llengua dels Signes Catalana.

Prèviament Yaroub Akram Alí va ser aquest dissabte al vespre al Casal boira Biaxa de Manlleu on es va celebrar un sopar de benvinguda i la projecció d’un documental que va comptar amb la presència d’una trentena de persones. El documental, titulat 'Iraq: historias de mujeres', feia un retrat de la situació de les dones a l’Iraq actual.

Abans del sopar, Yaroub Akram Alí i Manuel Tapial van fer una breu exposició de la situació que viu el país posant especial èmfasi en temes com el tractament de la informació que es fa i com ‘de manipulada’ ens arriba, com es viu ‘aquesta democràcia imposada’ sobre el terreny, la situació de milers de refugiats o el futur del país. I és que després de sis anys ‘Iraq encara continua sent un país ocupat amb més de quatre milions d'orfes, gairebé un milió de viudes, quatre milions de refugiats i quatre milions més de desplaçats interns’. L’acte de benvinguda va finalitzar amb un sopar entre tots els participants on els assistents van poder conèixer de primera mà la realitat del país.

El sopar va comptar amb una trentena de participants.

Una altra imatge del sopar.

L'acte de venvinguda va començar amb la projecció d'un documental.

Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría

Etiquetes:
Societat