26 d'abril de 2024

Comença la campanya electoral de les europees amb l'enganxada de cartells

A Osona, ICV i el PP fan l'acte central dimarts 26, el PSC el 28, ERC el 30 de maig i CiU l'1 de juny

El Ter 22 de maig de 2009 a les 14:32
Una imatge de l'enganxada de cartells a Vic
La mitjanit ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions europees que es celebraran el pròxim 7 de juny. La bipolaritat entre la dreta i l'esquerra, la crisi econòmica i l'apel·lació al vot útil han estat protagonistes en els discursos dels caps de llista. Encara que s’espera que l’abstenció serà elevada, aquesta podria ser menor que les darreres eleccions.

En l'inici de campanya, els socialistes han alertat que la majoria conservadora europea és qui ens ha endinsat en la crisi econòmica, mentre que els populars s'han presentat com l'únic garant per solucionar-la. CiU ha demanat el vot útil catalanista i ERC ha assegurat que farà servir l'espai europeu per denunciar el menyspreu a Catalunya per part de l'Estat. Pel que fa a ICV-EUiA, ha titllat d'inútil el vot útil i s'ha presentat com a alternativa progressista per sortir de la crisi.

Pel que fa als actes electorals a Osona, l’acte central de CiU es farà al Sucre l’1 de juny amb Josep Antoni Duran i Lleida. En total tenen previstos una dotzena d’actes a la comarca. Ramon Tremosa, cap de llista, no serà a Osona ja que hi va ser en precampanya. És el mateix cas que el candidat d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que ja va fer míting a la comarca i el dissabte 30 de maig serà el president del partit, Joan Puigcercós qui farà campanya a Vic.

Altres membres d’Esquerra faran mítings a Torelló i Manlleu. Raimon Obiols, del PSC, farà l’acte central per les europees el proper dijous a Vic. El partit farà un altre míting a Centelles però sense la cap de llista, Maria Badia, que ja va ser a Centelles el gener passat. Iniciativa per Catalunya-Verds ha confirmat la presència del seu candidat a Osona, Raül Romeva, que serà a Vic dimarts 26. Repetiran un segon acte a Vic amb el diputat i exconseller Salvador Milà. En referència al Partit Popular, serà Montserrat Nebrera qui farà míting a Vic el proper dimarts i repetirà el candidat, Aleix Vidal-Quadras el divendres 29.
Etiquetes:
Política Municipal