26 d'abril de 2024

Vic estrena una carpa inflable per instal·lar comandaments en cas d'emergències o esdeviments especials

En menys de 3 minuts aquesta carpa que pot fer funcions com d'hospital de campanya pot estar inflada.

El Ter 26 de maig de 2009 a les 19:30
Representants de Protecció Civil, l´Ajuntament de Vic, l´empresa Roncato i la Guàrdia Urbana de Vic
Vic disposa d'una nova carpa inflable de suport per a Protecció Civil i la Guàrdia Urbana de Vic. Aquesta carpa és un nou sistema que permet disposar d'un espai per a la instal·lació de comandaments avançats, ja sigui per emergències o esdeveniments especials.

En menys de 3 minuts aquesta carpa que pot fer funcions com d'hospital de campanya pot estar inflada –gràcies a un mecanisme elèctric que també manté la refrigeració– i té un espai de 35 metres quadrats. La carpa donarà suport a les tasques de Protecció Civil i de la Guàrdia Urbana tant per dispositius especials com per actes extraordinaris, com és el cas d'aquest proper cap de setmana, en què s'utilitzarà per la Cursa atlètica de la Policia.

El regidor de Serveis i Règim Interior, Josep Rafús (CiU), ha destacat aquest dimarts en la presentació de la carpa, la facilitat amb què es pot instal·lar la carpa i ha explicat que podrà donar servei a les activitats de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana tant a Vic com a d'altres llocs. Rafús ha remarcat el patrocini de l'empresa Roncato.

El cap de Protecció Civil de Vic, Eduard Bantulà, considera que la carpa és un equipament 'molt versàtil' amb una mida que permet ubicar-hi diversos serveis, amb compartiments. La inspectora en Cap de la Guàrdia Urbana, Lourdes Rota, diu que es tracta d'una 'bona eina' alhora de poder instal·lar un dispositiu especial en llocs no habituals i fins i tot en cas d'emergència 'per la seva rapidesa en el muntatge'.

El representat de Roncato, Jordi Raurell, ha explicat que de seguida que van rebre la proposta de patrocini van creure molt oportú de participar en aquest projecte, tot i que esperen que serveixi més per als 'actes divulgatius i activitats diverses' que no pas per emergències encara que 'la seva polivalència ho permet'.
Etiquetes:
Societat