26 d'abril de 2024

El curt canadenc Next floor guanya la categoria reina del setè Festival de Curtmetratges de Manlleu

El festival ha atorgat quatre dels sis premis a curtmetratges produïts fora de l'Estat espanyol

El Ter 31 de maig de 2009 a les 17:58
Imatge dels guardonats sense Denis Villeneuve i Paolo Zucca, que no van poder assistir a l'acte de lliurament de premis
La setena edició del Festival de Curtmetratges de Manlleu ha premiat el curt canadenc Next floor amb el Premi Caixa Manlleu al millor curtmetratge de cinema. El lliurament de premis s’ha celebrat aquest dissabte a l’Auditori de Caixa Manlleu.

La cerimònia ha estat una bona mostra de la consolidació internacional del festival que ha atorgat quatre dels sis premis a curtmetratges produïts fora de l’Estat espanyol. L’edició d’enguany del festival també ha destacat per haver rebut més de 2.700 curtmetratges, quan en les edicions anteriors en rebien prop de 400.

L’augment de curtmetratges rebuts és conseqüència de l’inscripció del Festival de Curtmetratges de Manlleu a la pàgina web de festivals internacionals "Shortfilmdepot.com". Amb aquesta iniciativa, el festival ha arribat a molts més països que abans i per això ha pogut superar els 2.700 curtmetratges en aquesta edició, una quantitat superior al total de curts rebuts en les sis edicions anteriors. Sergi Prat, membre de l’organització del festival, ha destacat que l’augment de curtmetratges rebuts ha afectat de forma molt positiva a la qualitat global dels curts seleccionats.

Next Floor, del canadenc Denis Villeneuve ha guanyat el premi de la categoria reina, el correspondent al millor curtmetratge de cinema. premi al millor curtmetratge de video ha estat per la producció italiana L’arbitro, de Paolo Zucca. El palmarès de premis també ha reconegut la qualitat internacional en dues categories més, la de millor documental per la producció polonesa Left Behind i la de millor curt d’animació per l’alemanya Our Wonderful Nature. Pel que fa al millor curtmetratge d’Osona, ha rebut el premi el curt Yo solo miro, de Gorka Cornejo, on l’osonenc Joan Crosas interpreta un dels tres personatges que hi apareixen. Finalment, el premi del públic al millor curt de cinema ha estat per Porque hay cosas que nunca se olvidan, de Lucas Figueroa.

En l’edició d’enguany, s’ha declarat desert el premi Històries Curtes i s’ha suprimit el premi Jurat Jove a causa de la reducció del nombre de patrocinadors. Segons Prat, l’organització no ha pogut assumir el cost del premi del Jurat Jove però no descarta que torni en properes edicions.

El Festival de Curtmetratges de Manlleu ha volgut homenatjar enguany el director artístic Josep Rosell, que ha estat nominat sis vegades als premis Goya i guardonat en una de les ocasions amb el premi a la dirección artística per El Orfanato. Josep Rosell, a més, va formar part del jurat del festival en la segona edició.

Els membres de l'organització del Festival de Curtmetratges de Manlleu

l'actor Joan Crosas, de l'Esquirol, recollint el Premi al millor curtmetratge d'Osona

El director artístic Josep Rosell va ser homenatjat en aquesta edició

Festival de Curtmetratges de Manlleu

Etiquetes:
Cultura