24 d'abril de 2024

Mossèn David Compte, antic vicari de Manlleu, és nomenat vicari general de la diòcesi de Vic

Un dels objectius del nou número dos del Bisbat de Vic serà el desplegament del nou Pla Pastoral

El Ter 5 de juny de 2009 a les 14:51
Mossèn David Compte en una de les darreres misses que va fer a Manlleu, el 2008
David Compte ha estat nomenat vicari general de la diòcesi de Vic. L’actual rector de Sant Joan de les Abadesses i anterior vicari de Manlleu va ser nomenat dimecres pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Compte, qe només té 35 anys, substitueix per motius de salut a Narcís Riba.

L’anoienc David Compte ha manifestat que la seva joventut pot haver estat un factor determinant per ser nomenat vicari general. Segons Compte, aquesta plaça tradicionalment l’ocupa el número dos del bisbat per la seva alta experiència. Compte declara que la seva joventut li farà afrontar el càrrec amb il·lusió i molts reptes.

Un dels objectius del nou número dos del Bisbat de Vic serà el desplegament del nou Pla Pastoral que s'ha elaborat durant aquest curs. Aquest pla es començarà a aplicar a partir del mes d'octubre. D’altra banda, Compte explica com haurà de gestionar la riquesa cultural de la diòcesi.

Compte, que va exercir el càrrec de vicari de la parròquia de Santa Maria i de la de Nostra Senyora de Gràcia de Manlleu, anirà assumint les seves funcions de manera progressiva fins el mes de setembre. A més, el nou vicari general compaginarà temporalment el càrrec amb la titularitat de la parròquia de Sant Joan de les Abadesses on resideix actualment.
Etiquetes:
Societat