25 d'abril de 2024

Vic aprova la creació del consorci que ha de desenvolupar les Àrees Residencials Estratègiques

L'ARE de La Bòbila tindrà una superfície de 20,1 hectàrees i s'hi faran 1.046 habitatges

El Ter 8 de juny de 2009 a les 17:57
La zona de El Graell de Vic
Vic ha aprovat aquest dilluns, en un ple de tràmit, la constitució del Consorci Urbanístic que ha de desenvolupar les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) de la Bòbila i el Graell. El futur consorci estarà format per tres representants municipals i tres de l'Institut Català del Sòl (Incasòl).

El regidor d'urbanisme, Xavier Solà (CiU), ha explicat que el futur consorci que ara queda pendent de l'aprovació definitiva, no s'encarregarà directament del desenvolupament dels diferents usos sinó que 'només' serà el responsable del desenvolupament del sòl. Tots els grups hi han votat a favor a excepció de la CUP que s'oposa al projecte de creació d'aquestes àrees.

La regidora independentista, Laia Jurado, ha dit que continuen oposant-se a les ARE perquè consideren que la ciutat no necessita 'aquest tipus de desenvolupament'. Jurado ha assegurat que després de què moltes de les àrees proposades a Catalunya s'hagin quedat sobre la taula encara seria possible aturar les dues àrees de la capital osonenca. Des d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, s'ha preguntat sobre el fet perquè entre els tres representats municipals no hi ha el regidor d'habitatge. El consorci ha tirat endavant amb el vot de CiU, PSC i ERC, al govern, i de PxC i ICV-EUiA, a l'oposició.

L'ARE de La Bòbila tindrà una superfície de 20,1 hectàrees i s'hi faran 1.046 habitatges. En aquesta àrea s'hi preveu la construcció de nous equipaments educatius com ara un CEIP i un IES. L'ARE El Graell té una superfície similar a la Bòbila i s'hi han previst 1.308 habitatges. En aquesta àrea s'hi ha previst el tercer centre d'Assistència Primària de la ciutat i una escola bressol.

En el ple municipal d'aquest dilluns també s'ha aprovat donar el nom d'Atlàntida al complex cultural de la ciutat que actualment està en fase de construcció. Les tres sales principals portaran els noms de l'exalcalde, Ramon Montanyà, el musicòleg, Joaquim Maideu i l'advocat, Joan Anglada. El ple també ha donat llum verda a l'aprovació del reglament de funcionament dels horts urbans que s'estan desenvolupant a la ciutat. També s'ha aprovat que determinats serveis municipals els assumeixi la societat Sermuvic SL i crear una comissió per a la creació d'una altre societat municipal per a la promoció i el desenvolupament econòmic.

La CUP s'ha negat a formular, durant el ple d'aquest dilluns, els seus precs i preguntes per protestar per l'actitud de l'alcalde. El regidor independentista, Quim Soler, deia que Vila d'Abadal és 'incapaç' de retirar la paraula als regidors de la PxC quan aquests els 'insulten'. Soler ha dit que no formular les preguntes s'havia d'interpretat com a 'mesura de protesta' i 'toc d'atenció' per la permissivitat de l'alcalde.

Una moció de la PxC en què aquest grup demanava portar a la ciutat una exposició sobre el rei Jaume I presentada a Mallorca ha estat el detonant. La moció ha estat finalment retirada. En la seva intervenció, Soler ha fet referència el fet que era 'sorprenent' que els qui fa quatre dies cridaven 'Viva España' ,en referència a la vinculació d'Anglada amb la ultradreta espanyola, volessin 'recordar' ara al rei Jaume I. Anglada, en la seva contrarèplica, s'ha referit a la CUP com a grup acostumat a beure 'molt alcohol' i ha recomanat als dos regidors independentistes a que es 'dutxin una mica' abans del ple per 'aclarir' les seves idees. Respecte el fet de recordar-li la seva vinculació amb la ultradreta espanyola el cap de l'oposició de Vic ha dit als regidors de la CUP: 'Si no ús ho explicaré d'una altre manera'.

El ple ha tingut, especialment durant el torn de precs i preguntes, moments pujats de to per l'actitud dels regidors de PxC. L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha hagut de fer tocs d'atenció en diferents ocasions: 'Vostès són uns irrepresentables' els ha dit el màxim responsable del consistori vigatà.
Etiquetes:
Política Municipal