26 d'abril de 2024

Vic descobrirà dissabte una placa en homenatge a les víctimes de l'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil

L’acte s’havia previst l’octubre del 2007 però es va cancel·lar per diverses desavinences

El Ter 9 de juny de 2009 a les 14:10
Una imatge de la reunió que van mantenir, el 2007, membre de l'ACVOT i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal
L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) considera que l'acte en record de les víctimes del terrorisme a la ciutat de Vic que es farà el proper dissabte arriba 'tard'.

El seu coordinador, Robert Manrique, però diu que com a col·lectiu estan contents perquè després de molts 'endarreriments' l'acte 'finalment s'acabarà fent'. Segons Manrique, les víctimes de l'atemptat terrorista a la caserna de Guàrdia Civil de Vic sempre han demanat tenir un lloc per recordar aquell atemptat que 'durant divuit anys no ha arribat'.

Les víctimes del terrorisme, segons Manrique, són un col·lectiu amb 'molta paciència' que ara veurà acomplert el seu objectiu. L'acte de dissabte està convocat per la mateixa ACVOT, l'Ajuntament de Vic, la Generalitat i el Ministeri de l'Interior. Segons ha explicat Manrique, en l'espai que ocupava l'antiga caserna al Passeig de la Generalitat, hi haurà una placa de record a les víctimes.

Tot i haver existit negociacions prèvies l'ajuntament osonenc i l'ACVOT no s'havien arribat a posar d'acord. L’acte s’havia previst l’octubre del 2007. El motiu de la cancel·lació van ser les desavinences davant del fet que la ciutat pogués dedicar un carrer al traspassat Lluís Maria Xirinacs.

Va ser el 29 maig de 1991 quan etarres del 'comando Barcelona' d'ETA van desfrenar un vehicle a la rampa de la casa caserna de la Guàrdia Civil, cap a les sis de la tarda, carregat amb 70 quilos d'explosius. Com a conseqüència hi va haver 9 morts i 28 ferits. A més, una desena persona va morir en ser atropellada durant el rescat de les víctimes de l'explosió. Els etarres van ser localitzats l'endemà i van morir en l'enfrontament amb la policia.
Etiquetes:
Societat