26 d'abril de 2024

Membres de Nova Energia s'encadenen a la torre 39 de la MAT per aturar les obres

Dissabte es fa un nou acte reivindicatiu al peu de la torre per mostrar el rebuig a aquesta infraestructura

El Ter 11 de juny de 2009 a les 18:37
Nova Energia ha intentat tornar a parar les obres a la torre 39 de la MAT
Aquest dijous al migdia una desena de ciutadans i ciutadanes del col·lectiu Nova Energia han aconseguit aturar l'excavadora que està fent els accessos a la torre 39 de la MAT i un parell s'hi han encadenat. Després de dues hores els Mossos d'Esquadra han tallat les cadenes i han desallotjat els manifestants d'un a un.

Nova Energia continua demanant saber quins són els interessos socials o privats d'aquesta línia, i confia que el Tribunal Suprem pugui dictar les seves sentències sense que estigui condicionat pels fets consumats.

Per aquest dissabte, Nova Energia ha convocat un dinar popular, una assemblea i una acció col·lectiva. Tindrà lloc a les dues del migdia.

Dimarts els Mossos d'Esquadra ja van haver d'obrir pas als camions i excavadores fins al punt on s'ha de construir la torre 39 de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), al terme de Sant Martí de Centelles. Quatre membres del col·lectiu Nova Energia, que des de fa mesos fa accions de resistència pacífica a l'execució de les obres per mostrar l'oposició al projecte, van intentar frenar els treballs posant-se davant dels camions i les excavadores. Finalment, van ser arrossegats pels agents per facilitar el pas de la maquinària.

Nova Energia demana 'un debat públic' sobre la necessitat 'real' d'aquesta línia elèctrica i de l'actual model energètic. Actualment els operaris estan eixamplant el camí d'accés fins al punt on s'ha de construir la torre. Fa uns deu dies es va fer la tala d'arbres.

Els Mossos han hagut de tallar les cadenes de dos manifestants que s'havien encadenat

Nova Energia ha convocat una nova acció dissabte

Etiquetes: