23 d'abril de 2024

Xevi Pujol, de Sant Bartomeu del Grau, publica el seu segon llibre de poemes, "Mar cendrosa"

Pujol combina la formació tecnològica amb l’humanística: estudia Enginyeria de Telecomunicacions i Filologia Catalana

El Ter 16 de juny de 2009 a les 14:47
Un fragment de la portada del llibre
El jove escriptor Xevi Pujol, de Sant Bartomeu del Grau, ha publicat recentment un poemari que va guanyar el concurs de poesia de Joves Escriptors Joan Duch. Una part del guardó, precisament, era garantir la publicació de l’obra, de la qual s’encarrega l’Editorial Fonoll.

El llibre es titula "Mar Cendrosa" perquè, segons diu l’autor, quan es va disposar a reunir els poemes es va adonar que tenien el mar com a tema de fons, a banda de referències a L’Odissea d’Homer.

Pujol combina, alhora, la formació tecnològica amb l’humanística, ja que estudia Enginyeria de Telecomunicacions i Filologia Catalana. Segons explica, no podria triar entre les dues vocacions, sinó que aspira a compaginar-les. El premi Joan Duch li va arribar després que decidís presentar-se al concurs, que havia localitzat a través d’internet.

De moment, en el camp de la poesia ja ha editat dues obres. A banda de "Mar Cendrosa", el 2008 Emboscall editorial va publicar-li "El satèl·lit d’una engruna". El mateix any va quedar segon al Premi de Poesia Joan Margarit, organitzat per la Xarxa de Dinamització Lingüística de la Universitat de Barcelona, amb el recull "Cos a cos".
Etiquetes:
Cultura