25 d'abril de 2024

L’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família” pretén augmentar les famílies d'acollida a Osona

La mostra estarà oberta tot el cap de setmana de 10 del matí a 8 del vespre a la plaça dels Màrtirs de Vic

El Ter 19 de juny de 2009 a les 19:30
Espai amb el testimoni de les famílies que acullen nens i nenes
Amb la voluntat de seguir incrementant el nombre de famílies que vulguin tenir cura d’infants i adolescents que per diferents qüestions no poden estar amb la seva família d’origen temporalment s’ha presentat aquest matí a Vic l’exposició itinerant "Acolliment: un infant, un temps, una família".

Aquesta mostra, que forma part de la campanya de promoció de l’acolliment familiar, té com a objectiu informar i sensibilitzar a la ciutadania de la comarca d’Osona. La directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Sílvia Casellas, ha explicat la distribució de l’exposició en cinc espais, quatre d'interactius i un darrer d'informació.

Les famílies d’acollida són una alternativa als centres residencials pels nens i nenes de 0 a 18 anys, tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que durant un temps no poden viure amb la seva pròpia família. La secretària d’Infància i Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Imma Pérez, ha fet, en la presentació, una radiografia de la situació i mancances, sobretot en famílies d'acollida, que hi ha a Osona.

L’exposició "Acolliment: un infant, un temps, una família" va recórrer l’any passat les ciutats de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Amposta amb més de 42.000 visitants. L’exposició estarà instal·lada a la plaça dels Màrtirs de Vic fins aquest diumenge, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Imma Pérez, Sílvia Casellas i Josep Gonzalez-Cambray, director dels Serveis Territorials a Barcelona en la presentació

Etiquetes:
Societat