26 d'abril de 2024

"Federic...A" guanya la 9a edició del Premi de Teatre Caixa Manlleu

"Equilibri artificial" del grup de teatre Pasta de moniato d'Olot ha rebut el segon premi

El Ter 21 de juny de 2009 a les 00:50
Membres de la companyia guanyadora recollint el premi
Aquest dissabte al vespre s'ha celebrat l'entrega del 9è Premi de Teatre Caixa Manlleu. Unes 150 persones s'han aplegat a Can Puget per conèixer el veredicte final d'una edició que un any més ha volgut retre homenatge al teatre amateur i reconèixer d'aquesta manera l'esforç de les companyies de teatre no professional.

Tot i que amb la pluja de les darerres hores s'ha hagut de canviar d'escenari, l'esdeveniment s'ha celebrat amb normalitat a l'interior de la sala d'exposicions de Can Puget, sota la batuta dels televisius Xantal Llavina i Xesco Tàpies, una gala que per primer any s'ha emès en directe a través de la pàgina web de l'entitat bancària www.caixamanlleu.cat.

El director del Festival Caixa Manlleu, Joan Roura, ha remarcat que aquest Premi de teatre pretén ser una motivació pel teatre de base i encoratjar a tots els grups de teatre amateur a tirar endavant.

Les obres finalistes es varen representar a diferents teatres d'Osona del 24 de maig al 7 de juny. Finalment els dos muntages teatrals guanyadors de la novena edició del Premi de Teatre Caixa Manlleu han estat seleccionats d'entre els cinc finalistes pels membres del jurat Maria Vera, directora d'Escena, i els actors Jordi Aqués i Ivan Benet.

"Equilibri artificial" del grup de teatre Pasta de moniato d'Olot ha rebut el segon premi, mentre que el primer premi del novè Premi de Teatre Caixa Manlleu ha estat per "Federic...A" de la companyia Tràfec Teatre de Berga que han recollit els 6.000 euros de la mà del president de Caixa Manlleu, Joan Contijoch.

També ha estat una nit d'homenatges amb el premi a la trajectòria teatral i el reconeixement per l'aportació significativa al teatre de l'Osonenc Josep Roma Vila, qui ha estat durant molts anys vinculat al teatre amateur de Santa Eugènia de Berga i d'altres poblacions com Vic o Roda de Ter.

La novena edició del Premi de Teatre Caixa Manlleu ha inaugurat una nova categoria, el premi a el millor actor i a la millor actriu. L'actor Joan Pera en unes imatges enregistrades, ha estat l'encarregat de presentar aquesta nova categoria. Els guanyadors d'aquest premi podran assistir a l'estage teatral d'una setmana que Els Pera portaran a terme a Camprodon aquest estiu. L'actriu que estrena aquesta nova categoria és Ma. Rosa Martinez amb Càsting La comèdia de Valldoreix i el nomenat millor actor ha estat Joan Manel Brunet de la Companyia Pasta de Moniato d'Olot.

El Premi Popular, otorgat pel públic després de cada actuació i lliurat pel senyor Josep Rafeques, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ha estat per l'obra "El Florido Pensil" de l'Agrupació Teatral de Calaf.

D'altra banda, el passat 18 de juny es va celebrar la gran final del quart concurs de monòlegs. El guanyador d'aquest any ha estat Xevi Font amb el monòleg "Tonto qui no ho llegeixi".

La Fundació Caixa Manlleu, una any més, destina 1 euro per cada espectador que ha assistit a les representacions de les obres finalistes a una entitat d'Osona, en aquesta ocasió l'aportació econòmica ha beneficiat a l'Agrupació de Sords de la Comarca d'Osona, en reconeixement per la seva tasca. Representats pel seu president, Jordi Puigseslloses aquesta nit, l'Agrupació de Sords han recollit el Premi Solidari, esperant poder seguir amb la feina que han fet fins ara, seguir lluitant i donar-se a conèixer una mica més entre la societat.

El president de l'agrupació de sords Jordi Pugseslloses

Xevi Font, guanyador del concurs de monòlegs

Xantal Llavina i Xesco Tàpies, presentant l'acte

Caixa Manlleu

Etiquetes:
Cultura