26 d'abril de 2024

Els 500 pelegrins a Lurdes d'Osona tornen satisfets un any més de l'experiència

La pròxima activitat de la delegació d'Osona seran les colònies a Alpens del 2 al 9 d'agost

El Ter 25 de juny de 2009 a les 12:47
Pelegrins a Lurdes
L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes va tornar el dia 23 d'aquest mes, del seu 42è pelegrinatge a Lurdes. Foren cinc dies de convivència, amistat, fe, voluntariat, i de moltes activitats i sobretot de molt bones estones.

Pels voluntaris, tot i el cansament que reflectien els seus rostres el dia de tornada, han estat uns dies que els ha servit per carregar piles per tot l'any, ja que reben per part de les persones que hi van com a malaltes, molt més del que ells els poden aportar amb el seu servei, sigui acompanyant-los, escoltant-los, participant conjuntament de les diferents activitats, ajudant-los en tasques com pot ser llevar-se o menjar o divertint-los.

El nombre d'assistents de la comarca d'Osona ha estat de 477 persones, i comptant tot el bisbat de Vic i el bisbat de Solsona amb els quals es fa conjuntament la pelegrinació, el nombre total ha estat de més de 900 persones entre voluntaris, malalts i peregrins. Les edats eren força variades, des de 2 anys fins a més de 90. Entre aquests, el nombre de gent jove d'enguany ha estat força elevat, i tots assenyalen que ha estat una experiència molt positiva i que si poden segur que tornaran.

En quant a les activitats, han estat pràcticament les mateixes de cada any: missa a la gruta, processó del santíssim, processó de torxes, missa internacional, acte lúdic, passada per la gruta, missa de joves, viacrucis, i camí de l'aigua,...., entre altres. Aquestes dues últimes eren novetat, o canvi d'ubicació com fou el cas del viacrucis per malalts, que es va fer davant les estàtues que el santuari va posar recentment dins el recinte. A més, el temps va acompanyar, i a part d'algun dia de força calor o d'algun nuvolot, es van poder realitzar totes les activitats sense haver de patir per la climatologia.

Per el que fa a la delegació d'Osona, la seva propera activitat seran les colònies a Alpens del 2 al 9 d'agost; organitzades pel jovent juntament amb la junta comarcal.

Una imatge de la basílica de Lurdes

La tasca dels voluntaris és fonamental per al pelegrinatge

Els voluntaris han acompanyat i ajudat als pelegrins

La solidaritat i l'altruisme són constants en cada edició del pelegrinatge a Lurdes

Etiquetes:
Societat