25 d'abril de 2024

La regió policial Central tindrà 63 nous agents

L'any que ve està previst que se n'incorporin 55 més

El Ter 27 de juny de 2009 a les 14:24
El conseller d'Interior, Joan Saura, ha informat aquest divendres a la Comissió de la Policia, en la qual participen els representants de la Federació de Municipis de Catalunya i de l'Associació Catalana de Municipis la distribució territorial dels gairebé 2.000 efectius que s'incorporaran als seus destins definitius a partir de dilluns i fins el del 2010. Es tracta de les primeres promocions de Mossos, la 22a i la 23a, que es destinaran íntegrament a reforçar el territori i les unitats centrals, un cop finalitzat el procés de desplegament. De la 22a promoció es destinen 63 nous agents a la Regió Policial Central.

El conseller ha informat que el repartiment d'efectius s'ha fet tenint en compte criteris tècnics no només de població i extensió, sinó també de les taxes de delictes, la presència d'infraestructures o la necessitat de custòdies d'edificis i de persones.

El nombre d'agents que tindran enguany la regió policial Central de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra ascendeix a 897 agents. L'any que ve està previst que se n'incorporin 55 més.

El conseller ha avançat que a partir de dilluns les principals zones turístiques catalanes comptaran amb un important augment de dotacions de mossos d'esquadra dels quals 245 agents aniran a la Costa Brava. També n'hi haurà 90 al Maresme, 240 a Barcelona ciutat, 135 al Garraf i al Penedès i 180 a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre.

En total, els Mossos d'Esquadra tenen a partir d'avui 15.096 efectius, i l'acord a la Junta de Seguretat de Catalunya és seguir creixent fins arribar als 18.300 l'any 2015.
Etiquetes:
Societat