27 d'abril de 2024

Caixa Manlleu confirma contactes, però no una possible fusió amb Caixa Sabadell i Caixa Terrassa

Es calcula que s'eliminaran uns 400 llocs de treball a través de prejubilacions i es tancaran 150 oficines

El Ter 30 de juny de 2009 a les 11:42
Caixa Manlleu formarà part de la Unió de Caixes Catalanes
Continuen les especulacions entorn de la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. Aquest matí representants de les tres caixes han presentat el seu projecte de fusió al Banc d'Espanya, després de diverses reunions durant el cap de setmana.

Tot i que s’ha volgut mantenir el secretisme i no s’ha volgut concretar, sembla que s’hauria presentat una futura fusió. Segons una nota emesa per Caixa Manlleu, les direccions generals de les tres caixes s’han reunit per ‘intercanviar impressions i exposar i valorar diferents projectes i línies d’actuació’ per a millorar l’eficiència. La nota també afirma que ‘actualment no hi ha cap projecte concretat i les entitats seguiran en la via de converses i estudis’.

En aquest sentit, el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, no ha volgut parlar de fusió entre entitats, sinó de projectes de col·laboració. Malgrat aquest secretisme, la majoria de mitjans de comunicació apunten a una fusió de les tres entitats financeres, que podria comportar el tancament de 150 oficines i la retallada de quasi uns 400 treballadors.

El procés de fusió de les tres entitats financeres, Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu podria comportar el tancament de 150 oficines i la retallada de quasi uns 400 treballadors, segons publica avui el diari Expansión. Les tres entitats han presentat avui dimarts el seu projecte de fusió al Banc d'Espanya, després de diverses reunions durant el cap de setmana. Es tracta de la primera operació d'integració de caixes a Catalunya, després de la unió de Caixa de Barcelona i la Caixa de Pensions l'any 1990.

L'entitat resultant es denominarà Unió de Caixes Catalanes (UCC), tot i que el nom encara no és definitiu. Tindrà uns actius de 26.800 milions d'euros i un resultat net de 21,2 milions d'euros al primer trimestre de l'any. Xifra que la situarà en la posició 16 en el rànquing espanyol per beneficis.

El director general de la nova caixa serà Enric Mata, actual director general de Caixa Terrassa, i el president serà Salvador Soley, president de Caixa Sabadell. Els directors generals de Sabadell (Jordi Mestre) i Manlleu (Dídac Herrero) seran els directors generals adjunts.

La nova caixa preveu que l'excedent de 400 treballadors es resolgui a través de prejubilacions. Aquest procés de fusió també podria completar-se amb noves integracions en els propers mesos. S'especula amb Caixa Laietana o Caixa Manresa, tot i que aquesta última es va desvincular de la fusió a l'últim moment.

La unió de les tres caixes configurarà una xarxa de 762 oficines. El projecte comportarà duplicitats en algunes localitats on les tres entitats tenen oficines pròximes. El procés d'integració es portarà a terme durant els dos pròxims anys i culminarà el 2011. Encara no s'ha definit on estarà la seu.
Etiquetes:
Economia i empresa