27 d'abril de 2024

La capella ardent del bisbe emèrit Josep Maria Guix es pot visitar fins demà al matí al Palau Episcopal de Vic

Les despulles es troben a la sala sínodes i ja hi han passat nombrosos grups de feligresos

El Ter 30 de juny de 2009 a les 13:29
Capella ardent a la sala sínodes del Palau Episcopal de Vic
La capella ardent del bisbe emèrit de Vic, Josep Maria Guix, continua oberta i ho farà fins demà a les 11, hora prevista perquè es faci l’enterrament a la Catedral de Vic. La sala sínodes del Palau Episcopal acull des d'aquest dilluns les despulles del bisbe. Grups de feligresos han passat per la capella ardent per donar l'últim adéu al bisbe traspassat aquest diumenge. Els feligresos recordaven a la sortida les bondats de Guix com a bisbe. Un d’ells, Josep Espona, donava el seu últim adéu a Josep Maria Guix, del qual destacava el 'gran bisbe' que havia estat. Respecte a la catalanitat de Guix, Espona destacava que ha estat un 'successor' de bisbes com Torres i Bages o Ramon Masnou. Espona valorava l’aportació del bisbe emèrit en relació a la fe i a la ciutat de Vic, ressaltant-ne la construcció del nou Museu Episcopal.

Altre feligresos que desfilaven per la capella ardent havien tingut una gran vinculació personal amb el bisbe emèrit. Josep Roca, un d'ells, recordava com la seva família va acollir Guix com un 'germà' quan aquest va anar a estudiar al seminari de Barcelona. Aquest barceloní destaca que sempre ha mantingut relació amb Guix el qual ha estat un home que 'sempre ha sabut comprendre'.

Aquest dilluns es van iniciar els preparatius de l'espai de la tercera capella lateral esquerra on s'hi enterraran les despulles del bisbe Guix. El vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira, encapçalarà la delegació del Govern al funeral.
Etiquetes:
Societat