25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Vic fa el tercer balanç, centrat en afers socials, civisme i participació

L'últim balanç el realitzarà l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, aquest dimecres a les vuit del vespre

El Ter 30 de juny de 2009 a les 16:07
Josep Rafús, Gràcia Ferrer i Joan López fent balanç de les seves àrees
Aquest dilluns va tenir lloc la tercera sessió temàtica que l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic està realitzant en motiu dels dos anys de govern i que clourà l’alcalde de la ciutat amb una conferència, demà dimecres a la Sala de la Columna a les vuit del vespre.

La sessió d'aquest dilluns tenia com a eixos principals l’àrea d’afers socials, la ciutadania, el civisme i la participació i finalment, els serveis generals. La primera part de la sessió va anar a càrrec de la presidenta de l’àrea d’Afers Socials i Ciutadania, Gràcia Ferrer, el regidor d’Afers Socials i Ciutadania, Joan López i el regidor de Règim Interior i delegat del Pla de Barris, Josep Rafús.

En primer lloc, Gràcia Ferrer va destacar que l’àrea d’Afers Socials i Ciutadania té per objectiu la construcció i el treball per a la ciutat amb "un concepte de transversalitat i alhora de corresponsabilitat i participació de la ciutadania". Ferrer va detallar les accions que s’estan duent a terme pel que fa als àmbits de Dones, Joves, Salut i Cooperació al desenvolupament, tot posant èmfasi en "el treball coordinat a nivell comarcal" i les diverses actuacions que s’han realitzat: l’ampliació del Punt Dona, l’inici de l’acondicionament dels Trinitaris per tal que aculli activitats per a joves i les actuacions de prevenció de consum de drogues i salut sexual per a joves.

El regidor d’Afers Socials i Ciutadania, Joan López, va explicar que "l’àrea treballa amb una vocació social per a la prevenció del risc social d’exclusió i la formació i la inserció laboral". López va concretar que les accions de l’àrea s’han desenvolupat gràcies al desplegament de la llei de dependència i al de la llei de serveis socials, tot destacant el paper del teixit social al servei de les persones "que realitzen un treball imprescindible per la ciutat". També va esmentar l’elaboració del Pla Local de Serveis Socials i del Consell Municipal de Serveis Socials que tenen per objectiu millorar els serveis socials que s’ofereixen. Finalment, López va definir la ciutat de Vic "com policentral i diversa i amb capacitat d’integrar la nova ciutadania. En aquest sentit, va esmentar la creació de l’Oficina Municipal d’Acollida, la mostra d’entitats i el web d’entitats i l’existència de la Xarxa Municipal d’Acollida, així com la creació en aquest mateix mes del Consell de Ciutat.

Per la seva banda, el regidor de Règim Interior i delegat del Pla de Barris, Josep Rafús, va fer una ponència amb participació del públic al qual va demanar ajuda per definir el concepte de participació, un element que "es vol potenciar a totes les regidories de l’Ajuntament i amb la ciutadania amb el nou pla de participació". Rafús també va destacar les actuacions i ampliacions que s’estan realitzant a nivell de civisme i de mediació, com per exemple el conveni amb el Departament de Justícia de cara a ampliar la mediació familiar per tal que es puguin resoldre possibles conflictes sense intervenció directa de la justícia, a través de la mediació comunitària.

Tot seguit, el regidor de Recursos Humans i Serveis, Toni Serrat, va explicar la tasca realitzada a l’Escola Taller i el Taller d’Ocupació, que treballa per la formació i la inserció laboral "i que són tallers que han treballat per fer millores i reformes de les quals se’n beneficia tota la ciutat".

D’altra banda, Serrat va fer esment de les accions que s’han realitzat des de la seva àrea, tot destacant el manteniment que es realitza a tota la ciutat, la bústia del ciutadà, una eina molt activa que "fa participar a la ciutadania alhora de millorar la ciutat" i l’evolució de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, amb una formació polivalent de les persones que atenen al públic, de cara a millorar-ne l’eficiència. Serrat va destacar que "l’Oficina Local d’Acollida és un complement del servei a la ciutadania" i que "l’Oficina Municipal del Remei" farà d’oficina d’atenció al ciutadà de la zona sud de la ciutat quan finalitzi el Pla de Barris". Finalment, Serrat va destacar l’aposta de l’Ajuntament de Vic per a incentivar l’ús del transport urbà amb diverses actuacions i la intenció de canviar la filosofia de les concessions per la creació d’empreses mixtes, "fet que millora l’eficiència la gestió dels serveis que ofereixen".

El regidor Antoni Serrat durant la seva exposició

Etiquetes:
Política Municipal