25 d'abril de 2024

Unes jornades al MIT insisteixen en la necessitat de conservar els espais fluvials

Les jornades també han comptat amb sortides de camp per veure ‘in situ’ diferents actuacions

El Ter 30 de juny de 2009 a les 16:37
El riu Ter al seu pas per Manlleu
El Museu Industrial del Ter ha acollit aquest dilluns i dimarts unes jornades sobre la custòdia i restauració fluvial. Es tracta del primer acte conjunt, organitzat per la Universitat de Vic i l’ajuntament de Manlleu en el marc de la universitat d’estiu. L’objectiu de les jornades és conscienciar sobre la necessitat de protegir els espais fluvials.

Les ponències han girat entorn de casos de Catalunya i Europa amb la intenció d’expandir la idea que a través d’acords voluntaris es pot anar molt més enllà en la millora dels espais fluvials. Precisament, una de les experiències que s’ha explicat és l’acord entre els ajuntaments de Manlleu, les Masies de Voltregà i Torelló per conservar totes les rieres del Ter en un termini de deu anys a través del projecte ‘Riberetes del Ter’. Segons Marc Ordeix, membre del Centre dels Rius Mediterranis del MIT, encara falta molt camí per recórrer en la millora dels espais fluvials.

Les jornades també han comptat amb sortides de camp per veure ‘in situ’ diferents actuacions com el projecte ‘Riberetes del Ter’ o la del grup d’adopció de la riera de Martinet a Aiguafreda. També s’han difós experiències de Portugal, els Països Baixos, el Regne Unit o Navarra. Les jornades han estat organitzades pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu Industrial del Ter i la Universitat de Vic.
Etiquetes: