27 d'abril de 2024

Aquest divendres tindrà lloc la proclamació de la Pubilla i l'Hereu de Seva

estarà ambientat en les olimpíades de la Xina amb focs artificials i la torxa olímpica

El Ter 30 de juny de 2009 a les 17:42
Imatge d'una edició anterior
Aquest divendres, 3 de juliol, tindrà lloc la sisena proclamació de l’hereu i la pubilla de Seva, que es porta a terme per cinquè any consecutiu. Precisament coincideix en el cinquè aniversari de l’acte de proclamació on s’ha organitzat tot un espectacle per donar a conèixer l’hereu i la pubilla d’enguany, així com recordar els hereus i les pubilles de les edicions anteriors.

L’acte, que se celebrarà a la plaça de l’església de Sant Miquel de Balenyà, estarà ambientat en les olimpíades de la Xina amb focs artificials, la torxa olímpica, etc. Recordem que cada any s’ambienta en un lloc diferent, l’any passat va ser Turquia, i també ho han estat Àfrica o la Índia.

La celebració començarà a 2/4 de 10 del vespre a la plaça de l’església de Sant Miquel de Balenyà, tot i que a partir de 2/4 de 8 ja hi haurà moviment. És l’hora en què els hereus i les pubilles de la resta de Catalunya es concentraran al sector antic de Seva i aniran a buscar, acompanyats dels grallers i geganters, a la pubilla i l’hereu actuals, a casa la pubilla on ells i les famílies oferiran un pica-pica. Després al sector Sant Miquel hi haurà una nova cercavila fins arribar a la plaça de l’església.

Un cop aquí i amb la presència dels hereus i pubilles de molts pobles de la geografia Catalana entre ells Taradell, l’alcalde Josep Palmerola donarà la benvinguda. Seguidament hi haurà el pregó a càrrec dels protagonistes de l’anunci dels supermercats Eroski, que són habitants del poble. I es presentaran els tres candidats a hereu i les tres candidates a pubilla, pel poble. Ells són els finalistes després de passar, dijous, un examen tant oral com escrit de cultural local, comarcal, nacional i d’actualitat.

Abans de donar a conèixer qui dels sis és l’hereu i la pubilla, es retrà homenatge a l’actual hereu i pubilla de Seva, l’Iris Gargallo i en Nil Oriol que també és el primer Fadrí de la Catalunya Central, projectant un vídeo de les seves activitats. Tot seguit hi haurà un parlament dels tècnics de joventut que ha tingut el municipi.

Per finalitzar l’acte el jurat proclamarà els nous hereus i pubilles del poble a qui la resta de pobles visitants i les entitats del municipi així com l’ajuntament, que els hi oferirà un obsequi.

A les 12 de la nit i per cloure el cinquè aniversari de l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla hi haurà una disco-mòbil amb Pdcat, al camp de futbol de Sant Miquel de Balenyà, oberta a tothom i gratuïta. Organitzada pel Punt Jove "El Moll" i "El Refugi".
Etiquetes:
Cultura