24 d'abril de 2024

El Departament de Treball amplia els ajuts al Centres Especials de Treball per a discapacitats

Des de Sant Tomàs, Jordi Llauradó, adjunt a Gerència de l'Associació, valora molt positivament aquests ajuts

El Ter 21 de juliol de 2009 a les 13:52
La nau del CET TAC Osona a Manlleu
El Departament de Treball destinarà enguany 13 milions d'euros addicionals als 218 Centres Especials de Treball (CET) que beneficiaran a 10.844 persones amb discapacitat. Des d’Osona la notícia ha estat ben rebuda pels CET.

Des de Sant Tomàs, Jordi Llauradó, adjunt a Gerència de l'Associació, valora molt positivament aquests ajuts tot i que considera que "mai no és suficient". Llauradó remarca la importància d’aquests tipus d’ajuts en moments de crisi destinats a persones amb alguna discapacitat. Segons Llauradó, en molts casos, els CET són "la única oportunitat laboral que tenen".

En total, durant aquest any els CET, a nivell català, rebran al voltant de 80 milions d'euros. Treball ha subscrit un acord amb Triodos Bank per finançar i donar recolzament a aquests centres mitjançant suport econòmic i financer en forma de préstecs, avançaments de subvencions i facilitació de circulant per les empreses. La consellera afirma que la subvenció i l'acord amb Triodos Bank dotarà les empreses d'instruments "per garantir el futur" amb "projectes viables".

Dels 13 milions d'euros addicionals, 10 corresponen a una línia de préstec impulsada conjuntament amb l'Institut Català de Finances (ICF), prop de 2,5 milions d'euros per la reorientació de l'activitat productiva dels CET, i mig milió d'euros en diferents mesures de suport com consultoria i auditoria, formació i millora d'aplicatius informàtics. Fins ara hi ha hagut una demanda de 15 centres de tot Catalunya per poder rebre aquests crèdits, dels quals el 50% corresponen a reconversió d'activitat i millores urgents de les instal·lacions.
Etiquetes:
Economia i empresa