25 d'abril de 2024

Caixa Manlleu confirma que la fusió comportarà prejubilacions i reubicació de personal

Les entitats han avançat que mantindran els seus noms a Sabadell, Terrassa, Manlleu i la seva àrea d'influència

El Ter 22 de juliol de 2009 a les 14:43
Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu, durant l'entrevista amb Ràdio Manlleu i elter.net
Reducció de plantilla a través de prejubilacions i reubicació de part del personal mitjançant l’entrada a noves línies de negoci. Aquest serà el preu que s’haurà de pagar per la fusió que faran Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell. Després de l’anunci de dimarts al vespre de l’inici del procés de fusió entre les tres caixes, aquest dimecres es comencen a conèixer alguns dels detalls d’aquest procés.

Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu, considera que un "aprimament" en les xifres de personal és una conseqüència "lògica" del procés.

La xarxa d’oficines també disminuirà com a conseqüència de l’operació, de la qual s’han d’anar polint els detalls fins al setembre. La fusió suposarà la creació de la tercera caixa catalana en volum d'actius, després de La Caixa i Caixa Catalunya, i la novena a escala estatal. Les tres entitats bancàries aposten per constituir una nova caixa d'estalvis "més dimensionada, més eficient i amb una millor capacitat", que els permeti afrontar la crisi en millors condicions i competir en els nous mercats financers.

Les entitats han avançat que mantindran els seus noms a Sabadell, Terrassa, Manlleu i la seva àrea d'influència i que crearan una nova marca comercial per a la resta de la xarxa. Segon Herrero ara "tocava fer aquest procés" ja que el Banc d’Espanya "requereix que es vagi per aquest camí". Una via que està convençut que "altres caixes seguiran".

Els alcaldes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, Pere Prat, Manuel Bustos i Pere Navarro, han fet una valoració "positiva" de la fusió. Els batlles aplaudeixen que en el procés es vetlli per mantenir l'arrelament de les tres entitats als seus territoris tradicionals.
Etiquetes:
Economia i empresa