23 d'abril de 2024

L’Obra Social La Caixa destina 72.000 euros a tres entitats osonenques

Les tres entitats osonenques han estat seleccionades d’una total de 38 propostes

El Ter 28 de juliol de 2009 a les 12:00
Imatge de la signatura del conveni amb la Fundació Dr. Trueta
L’Obra Social la Caixa subvenciona tres projectes de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona, la Fundació Humanitària pel Tercer Món Dr. Trueta i Caritas Arxiprestal de Vic. En total s’hi destinen 72.000 euros.

Les tres entitats osonenques han estat seleccionades d’una total de 38 propostes. La Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta impulsa el projecte "Taller d’Art Teràpia" amb l’objectiu de desenvolupar la capacitat creativa de les persones amb algun tipus de disminució.

El taller pretén conscienciar-los dels seus dèficits i capacitats i desenvolupar habilitats per afrontar-los, pal·liar-los o suprimir-ne els efectes. La iniciativa pretén portar a terme un taller d'art teràpia amb diferents tallers com el teatreclown, música, ràdio, pintura i bijuteria. La Fundació "la Caixa" col.labora amb aquesta entitat amb un ajut de 45.300 euros, la totalitat de la quantitat que es demanava. Carles Furriols, president de l'entitat es mostra especialment satisfet per aquesta aportació.

D’altra banda l’ADFO impulsarà, amb una subvenció de 12.000 euros, el funcionament d’un servei d’integració laboral per a persones amb discapacitat física. Aquest servei, que funciona des del 2003, va atendre durant l’any passat 112 persones. L’objectiu del servei és promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat física residents a la comarca d'Osona, des de tres vessants: la orientació individual en el procés de recerca de feina, la formació complementaria i la sensibilització i cooperació en l'àmbit empresarial.

L’Obra Social la Caixa també ha signat un acord de col·laboració amb Càritas Arxiprestal de Vic. Càritas impulsarà el programa d’acollida "CAV" amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques de les persones. El projecte també contempla el funcionament d’un racó d’acollida, un servei que cobreix les necessitats més bàsiques d'higiene i ofereix un espai d'acollida, de relació i per compartir amb d'altres persones que es troben amb la mateixa situació.

Imatge de la signatura del conveni amb l'ADFO

Imatge de la signatura amb Càritas

Etiquetes:
Societat