25 d'abril de 2024

Santa Eugènia de Berga limita el pas de camions de transport de runa pels seus carrers

La proposta planteja que el pas de camions es faci per camins rurals en lloc de per la trama urbana de la població

El Ter 10 d'agost de 2009 a les 13:28
Imatge d'arxiu de Santa Eugènia de Berga
L’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga ha col.locat cartells a alguns dels seus carrers per evitar que els camions de transport de runa de més de 3,5 tones passin per la seva trama urbana. La decisió del consistori neix com a resposta a les protestes dels veïns, que fins la setmana passada patien als seus carrers les conseqüències del pas dels camions.

Els vehicles carregats de runa feien el trajecte Vic – Taradell per la ruta més ràpida ja que les obres es duien a terme a unes finques de Taradell que es troben a prop del terme municipal de Santa Eugènia. La proposta planteja que el pas de camions es faci per camins rurals en lloc de per la trama urbana de la població. Tot i així, segons Filo Tió, alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, la mesura de prohibició només es duu a terme als carrers que han presentat més pas de camions.

L’Ajuntament pretén reduir amb el procés de retolació les molèsties que patien els veïns i mantenir els carrers en més bon estat. Segons Tió, la mesura reduirà considerablement els sorolls de la circulació de vehicles i posa punt i final al ràpid procés de deteriorament dels carrers més transitats.

De moment, l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga planteja mantenir la prohibició de pas dels camions de transport de runa però no descarta la seva provisionalitat si el pas dels vehicles deixa de crear molèsties.
Etiquetes:
Societat