26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Rupit es mostra satisfet amb el funcionament del pàrquing de pagament

També s'han posat unes pilones retràctils per regular els vehicles que circulen pel nucli urbà

El Ter 10 d'agost de 2009 a les 16:25
Una imatge de l'aparcament municipal de Rupit
Un mes després de la seva posada en funcionament, el pàrquing de pagament de Rupit està complint el seu objectiu. Cada vehicle estacionat ha de pagar un preu simbòlic d’un euro i, de moment, la presència de turistes no s’ha ressentit per aquest fet. Des de l’ajuntament de Rupit estan molt satisfets de l’acollida que ha tingut la mesura. L’objectiu principal és posar ordre a l’aparcament municipal i revertir els diners a millorar l’entorn natural.

Des de l’ajuntament, asseguren que la mesura no té una finalitat recaptatòria i que els ingressos serviran també per fer el manteniment de l’aparcament i el seu entorn. L’aparcament es basa en una barrera que s’aixeca automàticament a la sortida, un cop s’ha comprat una fitxa que val un euro en una màquina expenedora. D’altra banda, també s’ha tancat l’accés de vehicles al nucli urbà. Els veïns que hi volen accedir han hagut de dirigir-se a l’ajuntament que els ha facilitat unes targetes i a través d’un missatge s’activa un piló retràctil per facilitar l’entrada.

Fins ara, només dos veïns han vist com se’ls retirava la targeta perquè havien deixat el cotxe estacionat el nucli urbà de forma permanent.
Etiquetes:
Societat