25 d'abril de 2024

La vida de pagès és protagonista a les festes de Sant Agustí de Lluçanès

Tots els actes se celebraran al nucli de l’Alou

El Ter 21 d'agost de 2009 a les 13:19
Fotografia de Sant Agustí de Lluçanès
Aquest divendres comencen les festes a Sant Agustí de Lluçanès i a l’Alou. El programa previst proposa una botifarrada, un bingo i un concert amb veus africanes que recordarà els anys 80. De cara a dissabte comencen els jocs del món de pagès.

Entre les activitats, hi haurà empaitar la bala, munyir la vaca o fer curses de sacs. A la nit també hi haurà ball, amb el grup Els Passerells. Tots els actes se celebraran al nucli de l’Alou i des del consistori es pretén preparar uns actes de Festa Major que siguin divertits, barats i siguin una bona mostra del món tradicional. El pressupost dedicat a la festa sempre ha estat petit i ajustat, fet que segons Josep Pujol, alcalde de Sant Agustí de Lluçanès, ha permès mantenir una oferta d’activitats similar a la d’anys anteriors.

La principal novetat de l’edició d’enguany és el concert de música dels anys 80 amb veus africanes, que es farà aquest divendres a partir de les 9 de la nit, després de celebrar la botifarrada i el bingo. Entre els actes més destacats es troben les activitats relacionades amb el món del camp, que ompliran de gresca la tarda de dissabte i el matí de diumenge. Segons Pujol, els jocs tradicionals agraden als visitants de fora que assisteixen a la Festa Major.

La Festa Major de Sant Agustí de Lluçanès i l’Alou continua fins dimecres 26 d’agost, quan es farà la Caminada Popular. L’últim acte de la festa serà la missa al patró, Sant Agustí, que se celebrarà el divendres 28.
Etiquetes: