23 d'abril de 2024

Vic posarà en funcionament el darrer trimestre d'aquest any el nou servei de bicicletes públiques

La inversió inicial es finançarà amb aportacions del Ministeri de Foment i la Diputació de Barcelona

El Ter 3 de setembre de 2009 a les 11:49
Vista d´una bicicleta de la xarxa ´Bicing´ de Barcelona
El servei arrencarà amb quinze bicicletes i sis estacions. Posteriorment està previst que s'ampliï amb quinze més i que creixi en el nombre d'estacions. El sistema té la particularitat que en les bicicletes que s'utilitzaran no es pot punxar la roda, funcionen sense cadena o les peces no es poden utilitzar en altres bicis.

Aquest mateix sistema desenvolupat per l'empresa catalana Urbikes també s'està aplicant a Granollers i vol ser una adaptació a ciutats petites i mitjanes del 'bicing' barceloní.

Es tracta de bicicletes més rígides que les convencionals. També es previsible la reducció de les bretolades, perquè les peces no poden ser utilitzades en cap altre bicicleta.

Segons Mercè Vidal,regidora de Promoció Econòmica i Medi Ambient, aquestes bicicletes tenen un cost de posada a punt de 'pràcticament zero'. Inicialment aquests punts de recollida i aparcament estaran situats en indrets de zona blava perquè el sistema pel que s'ha optat aprofita els parquímetres per fer la validació i l'autorització de l'ús de les bicicletes.

La inversió inicial es finançarà amb aportacions del Ministeri de Foment i la Diputació de Barcelona. En aquests moments s'està calculant el cost que tindrà el manteniment de la xarxa, que assumirà la Fundació Trueta, amb seu a Vic. També s'està definint quin serà el cost que tindrà el servei per l'usuari, però ja és segur que requerirà d'un carnet amb el dipòsit d'una fiança. De moment l'equip de govern no ha fet cap previsió del nombre d'usuaris que pot tenir el servei. L'objectiu passa per millorar l'acceptació que havia tingut l'anterior sistema, que es va anomenar 'Bicivic'.
Etiquetes:
Societat