24 d'abril de 2024

Joan Carretero omple l'auditori durant la presentació de Reagrupament.cat a Osona

L’associació ja compta amb gairebé un centenar d’associats, col•laboradors i simpatitzants a Osona

El Ter 4 de setembre de 2009 a les 02:50
L'auditori Marià Vila d'Abadal, de l'edifici del Sucre de Vic, ahir durant l'acte de presentació
La presentació pública a Osona de l’Associació Reagrupament.cat va omplir dijous al vespre l’Auditori Marià Vila d’Abadal de Vic. L’acte va comptar amb la presència de Joan Carretero, impulsor i líder del moviment. Entre els objectius de la formació es troba la preparació d’una candidatura independentista de cara a les eleccions de 2010 al Parlament de Catalunya.

La taula ha estat presidida per Imma Bellafont, que des del passat 8 de juliol presideix amb Jordi Sans l’estrenada junta gestora de Reagrupament.cat a Osona. L’associació ja compta amb gairebé un centenar d’associats, col.laboradors i simpatitzants a la comarca. Segons Bellafont, l’acte de presentació ha demostrat que la formació està aconseguint molt suport a Osona.

El líder de Reagrupament ha afirmat que les accions de reivindicació i pressió popular són molt positives, però considera que són insuficients per aconseguir la independència de Catalunya. Segons Carretero, el moviment necessita de la creació d’un nou partit polític que reforci el debat independentista al Parlament de Catalunya.

A més de la participació d’Imma Bellafont i Joan Carretero , l’acte de presentació del Reagrupament.cat d’Osona també ha comptat amb la col·laboració d’Emili Valdero, que ha explicat les mancances dels projectes de finançament autonòmic. Abans del torn de preguntes, i per tancar oficialment l’acte, s’ha cantat l’Himne dels Segadors.

Els objectius de l’associació Reagrupament, segons expliquen a la convocatòria, són "situar l’independentisme a l’eix del debat polític català". També es pretén "cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana", a més de "crear un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català" i fomentar el "debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans".

Joan Carretero, líder de Reagrupament.cat i exconseller de Governació

Imatge dels participants a la presentació

Imma Bellafont, presidenta conjunta de Reagrupament.cat Osona

Els assistents van cantar l'Himne dels Segadors

Etiquetes:
Política Municipal