25 d'abril de 2024

El doctor Josep Turró és nomenat fill adoptiu de Sant Hipòlit de Voltregà

Serà l'encarregat de fer, aquest divendres, el pregó de festa major del municipi on sempre s'ha sentit "ben acollit"

El Ter 4 de setembre de 2009 a les 15:06
Una fotografia de Josep Turró
Aquest divendres al vespre, en un ple extraordinari Josep Turró serà nomenat fill adoptiu de Sant Hipòlit de Voltregà. El doctor Turró, que té 88 anys, serà distingit amb aquest títol per la seva entrega i dedicació als habitants del Voltreganès.

El mateix Josep Turró, que va néixer a Palau Saverdera el 1920, expressa la seva gratitud i alegria pel reconeixement que se li fa Turró va arribar a la comarca d’Osona el 1948 amb 28 anys, exercint com a metge de l’empresa metal·lúrgica La Farga-Lacambra. Durant els primers anys al Voltreganès va residir al terme municipal de Les Masies de Voltregà, al nucli de Vinyoles.

Sis anys més tard de l´arribada a Les Masies de Voltregà s’instal·lava a Sant Hipòlit de Voltregà. La implicació i el contacte amb els veïns i veïnes del Voltreganès va fer que des del primer dia es convertís en un referent mèdic per la gent del territori. Turró recorda com sempre se l’ha tractat tan bé que fins i tot va rebutjar ofertes atractives, com ser el metge de l’Hotel Ritz de Barcelona.

Turró explica que fa unes quantes dècades el metge era més que un recurs sanitari. Moltes vegades, els seus pacients ja eren "amics a qui anaves a visitar a casa seva, amb qui et coneixies molt". Ara aquestes dinàmiques "han canviat i evolucionat, com tot". Durant més de 40 anys va exercir de metge per a tots els ciutadans del Voltreganès, fins que es va jubilar a l’any 1990. Com molts metges de l’època el seu consultori estava ubicat en el mateix domicili i per tant era difícil separar la seva vida familiar de la seva vida professional.

L’any 1979 es va incorporar al món de la política presentant-se com a candidat a les primeres eleccions democràtiques a l’ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. D’aquesta manera va assumir la regidoria de Benestar Social i va iniciar el projecte de la "Llar del Jubilat " Fundació Gallifa", de la qual en va ser president durant 10 anys.

El nomenament de fill adoptiu és una proposta del regidor de Salut Pública, Antoni Riera, nomenat instructor del procés per l’alcalde, Xavier Vilamala. En l’acte es farà entrega del diploma i la insígnia del consistori que acreditaran el títol de fill adoptiu del municipi. Aquesta sessió començarà a ¾ de 8 a la sala de plens de l’Ajuntament. Al cap d’una estona, a les 9, el mateix Josep Turró serà l’encarregat de fer el pregó de festa major.
Etiquetes:
Societat