24 d'abril de 2024

Manlleu sorteja horts entre els veïns perquè els conreïn ecològicament

El projecte és un acord entre l'Ajuntament de Manlleu, el Museu Industrial del Ter i el Grup de Defensa del Ter

El Ter 8 de setembre de 2009 a les 14:04
Els horts que es sortejaran entre els interessats a tenir-ne cura
Manlleu posarà a disposició de la ciutadania 27 parcel·les d’hort per conrear de forma ecològica. Fins el 29 de setembre els manlleuencs i manlleuenques podran presentar les sol·licituds a l’OPE per entrar al sorteig de les parcel·les, que estan situades a les hortes de Can Sanglas, al costat del Museu Industrial del Ter.

La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Manlleu i el MIT, amb la col·laboració del Grup de Defensa del Ter. Maria Carme Bassas és la regidora de medi ambient de l’ajuntament de Manllleu.

Es tracta de parcel·les que oscil·len entre els 45 i els 55 metres quadrats. L’ajuntament atorgarà als hortolans seleccionats una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort per a quatre anys. Poden sol·licitar una parcel·la els majors de 18 anys, que siguin veïns de Manlleu i no tinguin cap hort o terreny de conreu. També hi poden accedir les entitats manlleuenques. Una de les condicions és que el conreu sigui ecològic. Jesús Soler és el president del Grup de Defensa del Ter.

El sorteig públic es farà el pròxim 8 d’octubre a la una del migdia al Museu Industrial del Ter. Les persones que no obtinguin parcel·la, entraran en una llista d’espera. Els afortunats hauran de pagar una quota anual de 40 euros, una assegurança de responsabilitat civil anual de 20 euros i una fiança, que serà retornada, de 30 euros. Des de l’any 2006, el Museu Industrial del Ter organitza anualment un curs d’horticultura ecològica a l’horta de Can Sanglas. Hi han participat unes 180 persones.
Etiquetes: