26 d'abril de 2024

Acusen l'alcalde de Manlleu d'un presumpte delicte de prevaricació i li demanen vuit anys d'inhabilitació

La defensa de Prat i la de l’Ajuntament de Manlleu van demanar la lliure absolució

El Ter 14 de setembre de 2009 a les 14:51
Una imatge d'arxiu de l'alcalde, Pere Prat
L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, va declarar dijous al jutjat penal número 1 de Manresa sobre el cas relacionat amb les obres de la fàbrica Can Rifà de la ciutat. El ministeri fiscal i l’acusació particular van demanar una pena d’inhabilitació del càrrec per un període de vuit anys, ja que l’acusen d’un presumpte delicte de prevaricació.

La defensa de Prat i la de l’Ajuntament de Manlleu van demanar la lliure absolució ja que consideren que l’alcalde no va cometre cap irregularitat, almenys en el terreny penal. Els fets arrenquen d’un embargament a un particular, que segons l’acusació s’hauria fet de manera arbitrària, sense complir les normes de procediment. El mateix Prat considera que l’expedient "és correcte i executable".

Els fets arrenquen l’octubre del 2002, durant l’últim mandat de Joaquim Vivas. Llavors es va iniciar un expedient per resoldre deficiències a Can Rifà, que podien suposar un perill per la seguretat. El juliol del 2003, quan Prat feia un mes que era a l’alcaldia, es va imposar una multa coercitiva a la propietària. Llavors, ja havia mort, i l’hereva encara no havia heretat oficialment. El decret va anar evolucionant i la filla va acabar rebent una multa de 1200 euros, que va fer que se li arribés a embargar el sou. Prat va signar el document perquè "confio plenament en els serveis jurídics de l’Ajuntament".

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Vic ja va dictar el passat 16 de maig del 2007 una interlocutòria en què admetia a tràmit una querella contra Pere Prat, i va ordenar l’obertura de diligències per un judici oral. Ara el cas ha quedat vist per a sentència i la resolució podria arribar d’aquí a 15 dies.
Etiquetes:
Sostenibilitat