26 d'abril de 2024

El president d'honor de Caixa Manlleu considera que la fusió de caixes ha "evitat l'absorció"

Rifà considera que de les quatre entitats no n'hi ha d'haver cap que assumeixi un lideratge

El Ter 15 de setembre de 2009 a les 15:04
Una imatge de Pere Rifà, la setmana passada
El president d'honor de Caixa Manlleu, Pere Rifà, considera que 'l'absorció hauria comportat la pèrdua total de la nostra identitat'. Per aquest motiu, Rifà ha defensat l'opció seguida per l'actual equip directiu de l'entitat de fusionar-se amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Girona i per evitar, en el futur, una absorció.

Rifà, que va comandar durant dues dècades l'entitat d'estalvi osonenca, fins que el 2005 va cedir el testimoni a l'actual president, Joan Contijoch, sempre ha mantingut que tot i ser 'la menys gran' de les caixes d'estalvi catalanes, Caixa Manlleu podria mantenir la seva independència. Rifà considera que de les quatre entitats no n'hi ha d'haver cap que assumeixi un lideratge respecte les altres entitats que entren en la fusió. Si realment hi hagués alguna que tingués un protagonisme personalista això podria perjudicar el conjunt.

En línies generals, Rifà pensa que el procés s'ha fet correctament. També considera que existeix el suficient coneixement entre les quatre caixes per poder afrontar el primer procés de fusió de caixes que hi ha a Catalunya en molts anys. Per Rifà, aquest és un projecte coherent i en què les quatre caixes conservar el nom i l'obra social.
Etiquetes:
Economia i empresa