25 d'abril de 2024

Manlleu obté més de 900.000 del Feder per finançar la remodelació del Mercat Municipal

A Osona s'han subvencionat set projectes, però el de Manlleu és que té un import més elevat

El Ter 18 de setembre de 2009 a les 17:21
Una vista exterior de l'actual Mercat Municipal de Manlleu
Manlleu rebrà 912.500 euros en la convocatòria 2007-2010 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquests diners es destinaran a finançar en part la remodelació integral del Mercat Municipal. Aquesta subvenció es va fer pública aquest dijous a la tarda. Aquest és l’import més gran que ha rebut Manlleu d’un fons FEDER, i, en aquesta convocatòria, la capital del Ter és l’ens local que ha aconseguit més diners de tota comarca d’Osona i del conjunt de la Catalunya Central.

Amb el finançament obtingut s’aconsegueix una part important de la inversió municipal necessària per dur a terme la remodelació integral del mercat, que és una de les actuacions de Pla de Millora del Barri de l’Erm. Els 912.500 euros obtinguts pel Mercat són el 50% del total sol.licitat, 1.825.000 euros, ja que en el FEDER les actuacions beneficiàries poden rebre un màxim del 50% de la despesa subvencionable. La resta de diners fins als aproximadament 4 milions d’euros que costarà, serà finançat a través de subvencions extraordinaris i dels propis paradistes i nous concessionaris amb qui s’ha d’acabar de tancar l’acord perquè no hagi de fer un esforç de finançament molt elevat.

El Mercat Municipal de Manlleu canviarà totalment la seva imatge i es convertirà en un equipament de primera categoria. El nou edifici que es construirà al mateix lloc, contempla una barreja comercial més completa que l’actual. El projecte ja està aprovat i va a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses Colomer Rifà – Comas Pont Arquitectes de Torelló. Les obres de remodelació del Mercat Municipal de Manlleu i del seu entorn més immediat s’han d’iniciar a principis de l’any vinent i s’ha de tenir acabat a finals del 2010.

A Osona, el Feder subvencionarà amb 2,686.000 euros set projectes presentats per set municipis diferents. La resta són un pla integral de desenvolupament econòmic a Vic, amb 617.000 euros. La urbanització del nucli antic de Taradell, que obtindrà 348.000 euros, i l’ampliació de l’Escola d’Hosteleria d’Osona, a Tona, amb 311.000 euros. Per últim, també rebran subvencions la urbanització del centre històric de Sant Pere de Torelló, un centre de turisme esportiu de Sant Martí de Centelles i el desenvolupament de les noves tecnologies de Centelles, amb 185.000, 158.000 i 149.000 euros respectivament.
Etiquetes:
Societat