25 d'abril de 2024

Els alcaldes es neguen a fer més 'sacrificis' fiscals i exigeixen el nou finançament local

Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic: 'En una crisi econòmica, són els consistoris qui necessitem més diners'

El Ter 24 de setembre de 2009 a les 16:02
Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic
Diversos alcaldes catalans han manifestat la necessitat d'un nou model de finançament local després que la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, demanés als ajuntaments 'corresponsabilitat fiscal ' i 'sacrifici' econòmic per poder fer front a la crisi.

Mentre alguns alcaldes defensen com a mesura el FEIL posat en marxa pel govern espanyol, altres veuen que és l'Estat qui s'ha de sacrificar en favor dels ajuntaments ja que aquests, l'única via de finançament pròpia que tenen és la recaptació d'impostos. Els alcaldes asseguren que no només és l'Estat qui ha deixat d'ingressar impostos ja que els consistoris també ho han deixat de fer, sobretot, en impostos d'obres i construccions.

En declaracions a l'Agència Catalan de Notícies (ACN), Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, recorda a la vicepresidenta econòmica que 'hauria de ser conscient que l'ajuntament és la primera línia política d'atenció al ciutadà, i que hem de tenir suficients recursos per afrontar les seves necessitats'. Segons Vila d'Abadal, en una crisi econòmica, són els consistoris 'els qui necessiten més diners'.

'L'any que ve baixarem la despesa pròpia, però és molt difícil quan la gent del carrer ens atura i ens diu que no té feina ni menjar', lamenta l'alcalde vigatà. Per això, respon a la vicepresidenta econòmica que 'l'Estat pot prescindir de grans despeses, però els ajuntaments necessiten més recursos per atendre els ciutadans'. 'Diria a la ministra que portem tota la vida sacrificats', indica Vila d'Abadal. I conclou: 'Hem reclamat sempre i ho continuarem fent fins a tenir corresponsabilitat fiscal per part del govern estatal perquè ens donin el que és nostre'.
Etiquetes:
Economia i empresa