23 d'abril de 2024

Els independents associats al PSC de Sant Vicenç de Torelló tiren endavant una moció sobre les consultes d'independència

La moció es va aprovar per unanimitat, tot i que CiU va plantejar una moció alternativa

El Ter 1 d'octubre de 2009 a les 16:28
Sant Vicenç de Torelló va aprovar aquest dimecres a la nit una moció en suport a les consultes populars per la independència. La moció s'ha aprovat amb el suport de tots els grups. L'alcaldia en aquest municipi està en mans de Joan Sadurní de Progrés Municipal (PM), les agrupacions independents lligades amb el PSC.

PM governa conjuntament amb el suport una regidora d'ERC que és qui té la clau del govern. CiU està a l'oposició. Inicialment, segons es va explicar en la sessió, el govern apostava per aprovar la moció de la Plataforma Decidim.cat però al final es va optar per la presentada per la Comissió Onze de Setembre de tots els municipis de la Vall del Ges.

En el debat que es va fer al ple CiU proposava una moció alternativa. Jaume Amargant, portaveu de CiU, va argumentar que l'Ajuntament és autònom com per elaborar la seva pròpia moció. L'alcalde però va respondre assegurant que el govern havia optat per no polititzar la moció i que per tant proposaven aprovar el text proposat des de la societat civil.

El convergents reclamaven haver creat un text propi consensuat i consideren que l'equip de govern no accepta cap modificació del seu posicionament. Després del debat, CiU va votar a favor de la moció tot i que discrepava de termes puntuals de la moció.
Etiquetes:
Política Municipal