27 d'abril de 2024

Comença una temporada de bolets fluixa degut a les pluges irregulars i les altes temperatures

La mancança de bolets té com a efecte immediat en la pujada de preus

El Ter 8 d'octubre de 2009 a les 19:41
El rovelló és el més buscat però també més escàs i molt corcat
Catalunya i també Osona és un territori on es viu amb passió i fal.lera l'inici de la temporada boletaire. Els caçadors de bolets ja fa dies que han començat a preparar el cistell. Tot i que semblava que la temporada seria bona, el bon temps i les pluges irregulars han canviant la dinàmica.

La manca de pluja, ha provocat que fins ara se n'hagin fet pocs. Pel que fa a la tipologia dels bolets el rovelló és el més buscat però també més escàs i molt corcat. També es troben camagrocs o moixernons de tardor.

La mancança de bolets té com a efecte immediat en la pujada de preus. Enguany oscil.len entre els 20 i 25 euros i si són petits entre els 30 i els 35. Mercelina Cercons apunta que, tot i que no hi hagi una gran collita si que sempre hi ha una gran demanda.

La temporada boletaire arriba enguany amb la nova normativa de la Generalitat, que obligarà a pagar els rescats a la muntanya quan els hagi motivat una imprudència, i que s'ha començat a aplicar en el començament de la campanya, una època en què els boscos estan especialment concorreguts. Una iniciava que Marcelina Cercons veu amb bons ulls com també l’opció d’implementar una espècie de carnet boletaire o algun tipus de llicència.
Etiquetes:
Societat