26 d'abril de 2024

Els vigatans demanen més color i zones verdes a la Rambla del Passeig

La campanya 'Amorosim el Passeig' va registrar 601 enquestes, la majoria valorant positivament la imatge actual

El Ter 20 d'octubre de 2009 a les 16:05
Imatge actual de la Rambla del Passeig
La campanya ‘Amorosim el Passeig’, que l’ajuntament de Vic va portar a terme entre els mesos d’abril i maig, conclou que la majoria de vigatans identifiquen el Passeig com a espai de vida ciutadana.

La iniciativa pretenia que els vigatans proposessin com millorar la imatge d’aquesta zona de la ciutat. Durant un mes es van recollir 601 enquestes. Un 68% dels enquestats valoren positivament l’actual imatge de la Rambla del Passeig.

Per la majoria dels vigatans, el Passeig és sinònim de comerç, i per un 90% aquest espai ha de ser un punt essencial en el calendari d’activitats lúdiques de la ciutat. Pel que fa a les mancances, se’n destaquen els espais verds i una zona per la mainada.

La campanya es va dur a terme entre el 19 d’abril i el 10 de maig, amb l’objectiu de captar l’opinió ciutadana sobre el Passeig cinc anys després de la seva remodelació. Un 78% consideren que els passos de vianants i la circulació són correctes, tot i que apunten que potser caldria un semàfor en algun punt, una acció que ja s’està executant a la cruïlla amb el carrer Manlleu, on d’aquí a uns dies entrarà en funcionament un semàfor per regular puntualment el pas de vianants i de cotxes. Finalment, un 50% dels enquestats considera que l’actuació més urgent és la remodelació de la Plaça del Carbó. El passeig de Vic es va acabar de remodelar el desembre de 2004 després de 18 mesos d’obres.
Etiquetes:
Societat