25 d'abril de 2024

El ple de Manlleu aprova una moció a favor de les consultes populars amb el vot en contra del PSC

El PSC va defensar el dret a opinar dels ciutadans, però va argumentar que l'ajuntament no s'hi podia implicar

El Ter 21 d'octubre de 2009 a les 09:39
El ple d'aquest dimarts va aprovar una moció de suport a les consultes populars
El ple de Manlleu d'aquest dimarts va aprovar una moció que dóna suport a la celebració d'una consulta sobiranista a Manlleu. La moció va ser aprovada per ERC i CiU. El PSC hi va votar en contra, afirmant que l'ajuntament no hi havia de prendre part. PxC no va voler ni votar i va absentar-se durant la votació.

La moció conjunta d’ERC i CiU dóna suport a les consultes populars per la independència. David Bosch, regidor d’ERC, va defensar la moció basant-se en el dret a decidir que tenen els ciutadans. Josep Colomer, regidor i portaveu del PSC, va llegir la seva postura en contra. Va afirmar que el dret a decidir dels ciutadans no necessita ser validat per l’ajuntament. També va criticar que la moció responia a interessos partidistes per la proximitat de les eleccions i que l’ajuntament havia de respectar el marc polític. Colomer va reconèixer el dret dels ciutadans a opinar, però va afirmar que a l'ajuntament "no li correspon organitzar referèndums o donar-hi suport, entès aquest últim terme com un eufemisme".

Lluís Mundet, regidor de CiU, va respondre que el dret a decidir, en aquest cas, era més "una qüestió sentimental que política". I va insistir en què l’ajuntament només dóna suport a unes entitats cíviques que volen organitzar una consulta popular, i en cap cas es vulnera la legalitat vigent. També va afirmar que no era cap consulta excloent i que "tothom hauria d'anar a votar i expressar l'opinió que cregui convenient".

Plataforma per Catalunya va sortir de la sala de plens per no participar en la votació. Antoni Sánchez va afirmar que la moció "està buida de contingut" i que "estem fent una juguesca". També va criticar que és una excusa per captar vots per les pròximes eleccions.

David Bosch (CiU) va respondre que no hi havia cap mena de manipulació partidista, que no suposava cap il·legalitat i que només es dóna suport a una iniciativa popular.
Etiquetes:
Política Municipal