26 d'abril de 2024

Manlleu decideix congelar les taxes i els impostos del 2010

El PSC i CiU hi van votar a favor. El PSC, però, va criticar l'argument que es va fer servir el 2009 per agumentar-les

El Ter 21 d'octubre de 2009 a les 10:52
La votació va comptar amb els vots favorables d'ERC, CiU i PSC
L'equip de govern d'ERC va complir la promesa que va fer fa uns mesos i les ordenances fiscals del 2010 no patiran cap pujada. En el ple d'aquest dimarts es va aprovar congelar els impostos i taxes.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, va afirmar que la mesura es feia "essent conscients de la situació econòmica que vivim". D'aquesta manera, els impostos més populars com l'impost de béns immobles (IBI) o de vehicles de tracció mecànica i la taxa d'escombraries no patiran cap pujada el 2010. Només es pujaran lleugerament algunes taxes que només afecten a la gent que en fa ús, com la retirada de vehicles de la via pública, la demanda d'expedients de més de 3 anys o la creació de nous serveis com la recollida de pneumàtics de cotxes.

Pere Prat va explicar que l'IBI no tindrà una congelació zero perquè està afectat per la revisió del valor cadastral. I va afirmar que un 86% dels rebuts (7.366) augmentaran un màxim de 6 euros, mentre que la resta (5.343) experimentaran una petita reducció. Només un percentatge molt baix (15 rebuts) tindrà un augment molt més elevat.

La congelació de les ordenances fiscals va comptar amb el vot favorable del PSC i CIU i el vot en contra de PxC. Antoni López, regidor del PSC, va reconèixer l'esforç del govern, però va retreure que calia ser més coherents i que si en les ordenances del 2009 es va fer servir com a referència l'IPC del mes de setembre (més elevat que el de desembre), per al 2010 es podia haver agafat de referència l'IPC d'aquest setembre que es situava en l'1,2% negatiu. Per tant, les ordenances haurien d'haver-se abaixat. Pere Prat va defensar-se dient que "baixar impostos, suposaria tancar serveis" i va afirmar que "mantenir el percentatge dels impostos i taxes, crec que és ser valents".

Marta Alsina, regidora de CiU, va felicitar-se que les ordenances que més afecten als ciutadans (IBI, impost sobre vehicles i taxa d'escombraries) no augmentessin, perquè "tindrà un efecte anímic".
Etiquetes:
Política Municipal