23 d'abril de 2024

Un centenar de persones reclamen polítiques més actives per fer front a la crisi i l'atur

El pròxim 7 de novembre hi haurà una nova jornada reivindicativa pel centre de Vic

El Ter 21 d'octubre de 2009 a les 15:18
Un centenar de persones s'han manifestat davant la seu del SOC a Vic
Els sindicats CCOO i UGT d'Osona s’han manifestat conjuntament aquest dimecres al migdia per exigir mesures per pal·liar l’actual situació econòmica i l’augment de l’atur a la comarca.

Prop d’un centenar de persones s’han manifestat davant la seu del Servei d’Ocupació de Catalunya amb una pancarta on es podia llegir "Pel treball i contra la crisi a Osona".

L’índex d’aturats a la comarca es situa en el 18% (12.500 persones), dos punts per sobre la mitjana catalana i els sindicats critiquen que les administracions públiques no fan accions reals per revertir la situació.

Els sindicats no són gaire optimistes i creuen que les perspectives de futur no són gaire bones. Creuen que no hi ha lideratge polític a la comarca i que molts empresaris aprofiten la situació econòmica per reajustar plantilles o acomiadar treballadors. Els representants sindicals consideren que s’han reduït els recursos en formació i que aquest any es reduiran els diners destinats a polítiques actives d’ocupació. Passaran de 6 milions d’euros a uns 4 milions d’euros. La solució passa per potenciar la formació i apostar per espais de diàleg social com el Consell Econòmic i Social d’Osona.

Amb eslogans com "La gent d’Osona, volem treballar" o "Contra la crisi, mobilització", els manifestants han fet sentir el seu descontentament davant l’actual situació econòmica que es viu a Osona. Era la segona manifestació conjunta feta pels sindicats aquest any, després de la que es va portar a terme el passat 18 de febrer. El pròxim 7 de novembre hi haurà una nova jornada reivindicativa pel centre de Vic.
Etiquetes:
Economia i empresa