25 d'abril de 2024

Manlleu disposarà d'un centre de dia per a malalts d'Alzheimer amb alta dependència

Fa un any i mig es van fer arribar a l'alcalde unes 3.600 signatures reclamant aquest servei

El Ter 22 d'octubre de 2009 a les 11:03
S'habilitarà una planta de l'hospital per al nou centre de dia
Manlleu posarà en marxa de forma imminent un centre de dia per atendre i cuidar malalts d’Alzheimer en fase molt avançada. La Fundació Hospital Sant Jaume ha rebut una subvenció de 95.000 euros de la Fundació Obra Social La Caixa en virtut d’un conveni amb el departament d’Acció Social i Ciutadania, que permetria posar en marxa un centre de dia en una de les plantes lliures que hi ha al centre de dia Josep Roqué de l’Hospital Sant Jaume.

El centre d’acolliment diürn Josep Roqué ofereix atenció individualitzada i integral a les persones amb baixa dependència. En aquest cas, el nou centre de dia serviria per donar resposta a la demanda que hi havia a Manlleu per tenir un espai per a persones amb dependència alta. Recordem que el gener de 2008, tres veïnes de Manlleu van fer arribar a l’alcalde un total de 3.600 signatures demanant l’obertura d’una nova unitat de centre de dia que permetés descarregar de feina unes hores les famílies amb malalts d’Alzheimer. El nou centre tindrà una capacitat per 20 usuaris.

Actualment, no hi ha cap tipus de servei per les persones que pateixen Alzheimer en fase molt avançada. La posada en marxa del nou centre de dia es preveu per al primer trimestre del 2010, ja que el projecte està molt avançat i només es requeriran uns dos mesos d’obres per adequar la planta. El nou centre de dia generarà llocs de treball per a tres nous professionals.
Etiquetes:
Fires i festes