26 d'abril de 2024

Osona Decideix distribueix el protocol organitzatiu pel referèndum

La plataforma civil posa el 12 de novembre com a data límit per decidir si un municipi participa o no en la jornada

El Ter 22 d'octubre de 2009 a les 11:29
Alfons López Tena ha donat el seu assessorament per fer el protocol
La plataforma Osona Decideix ja ha detallat el funcionament del referèndum d'independència d'àmbit comarcal previst pel proper 13 de desembre. L'elaboració ha comptat amb l'assessorament d'Alfons López Tena, director executiu de la campanya osonenca i alhora president del Cercle d'Estudis Sobiranistes.

El protocol organitzatiu pel referèndum permetrà participar a la consulta a tots els ciutadans empadronats en els municipis. La plataforma civil posa el 12 de novembre com a data límit per decidir si un municipi participa o no en la jornada electoral. La plataforma civil Osona Decideix ha començat a distribuir aquesta setmana entre els responsables comarcals que organitzaran el referèndum sobre la independència de Catalunya el protocol electoral per al correcte funcionament de la jornada prevista pel proper 13 de desembre.

El text (veure arxiu adjunt) incorpora diverses novetats respecte la primera consulta d’Arenys de Munt. Entre d’altres, fixa que qualsevol ciutadà que certifiqui el seu empadronament en la localitat tindrà dret a vot, sigui quina sigui la seva nacionalitat sempre que sigui major de 16 anys.

El protocol també detalla el funcionament del vot secret anticipat (apartat 9) o estableix els paràmetres per a la neutralitat dels col·legis electorals de manera que símbols com estelades o banderes espanyoles (que representarien el sí i el no respectivament) no puguin estar presents en els locals de votació.

La pregunta específica que es formularà serà: ‘Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?’. Alfons López Tena, que va ser vocal del Consejo General del Poder Judicial entre 2001 i 2008, ha supervisat personalment el protocol organitzatiu incorporant-hi l’experiència d’Arenys de Munt i cobrint noves necessitats adoptant propostes extretes d’organismes internacionals que han promogut processos electorals en països amb situacions singulars.
Etiquetes:
Societat