26 d'abril de 2024

Cap de setmana de bruixes a Sant Feliu Sasserra

Enguany la festa s’endinsa en algunes de les històries mitològiques de la Catalunya medieval

El Ter 30 d'octubre de 2009 a les 16:13
Les bruixes i la seva història seran els protagonistes durant tot el cap de setmana
Sant Feliu Sasserra acull aquest cap de setmana la 10a edició de la Fira de les Bruixes. L’objectiu, un any més és recordar un fets que van tenir lloc al Lluçanès al segle XVII.

L'inici de la festa tindrà lloc el dissabte amb la Festa bruixa. Enguany la festa s’endinsa en algunes de les històries mitològiques de la Catalunya medieval. El diumenge, festivitat de Tots Sants és quan el poble s’omple de parades, més de 100 en l’edició d’enguany, on s’hi poden trobar tant parades d’oficis artesans com de productes relacionats amb la bruixeria.

La fira de les bruixes recorda un fets que van tenir lloc als voltants del s.XVI - XVII a Sant Feliu Sasserra. Moltes dones van ser acusades injustament i moriren a la forca

Un dels grans atractius de la fira són les representacions que tenen lloc al nucli de Sant Feliu que recreen el fets que hi van tenir lloc el segle XVII, enguany amb un guió completament renovat. Els espectacles comencen a 2/4 de 12 del matí amb l’arribada d’un home que busca a les possibles bruixes. A tarda hi haurà els tradicionals balls de bruixes i bruixots mentre que, a partir de 2/4 de 7 tindrà lloc el judici final al Serrat de les Forques. Enguany cal destacar que s’ha refet tot el guió.

A més a més, la jornada també compta amb cercaviles, recorreguts per explicar la història de la bruixeria al municipi o contacontes pels més petits.
Etiquetes: