25 d'abril de 2024

151 parelles de les comarques d’Osona i el Bages han participat en el programa “Noces d’Or”

Les activitats que es duen a terme durant l’estada es basen en l’atenció i la dinamització de la gent gran

El Ter 3 de novembre de 2009 a les 18:45
Antoni Casassas, amb una parella d'avis al sopar de cloenda del programa Noces d'Or
El programa "Noces d’Or", organitzat per la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, homenatja les parelles que celebren cinquanta anys de matrimoni o de convivència.

El coordinador dels serveis territorials de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas, va presidir el sopar del programa que va tenir lloc a Santa Susanna (Maresme) aquest dilluns, 2 de novembre. El programa, que consisteix en una estada de cinc dies a Santa Susanna, es fonamenta en el fet convivencial de la parella i, alhora, suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i han contribuït a la construcció del país.

L’any 2009 es compleixen 20 anys de la creació del programa "Noces d’Or". Al llarg d’aquests anys el nombre de persones que han sol.licitat participar-hi no ha deixat d’augmentar. Aquest any, per primera vegada, el programa s’ha distribuït en 2 períodes de realització. Un primer període es va celebrar entre el 26 de gener i el 27 de març, en el qual hi van participar unes 4.500 persones, i el segon període està comprès entre el 14 d’octubre i el 21 de desembre, i hi participaran 5.100 persones. El nombre total de participants previstos per a aquest any 2009 és, doncs, de 9.600 persones, o 4.800 parelles.

Les activitats que es duen a terme durant l’estada, que es basen en l’atenció i la dinamització de la gent gran, estan organitzades i coordinades per un grup d’educadors de la Fundació Pere Tarrés.
Etiquetes:
Societat