25 d'abril de 2024

Matrimonis grans d'Osona protesten per la mala organització d'un viatge projectat per la Generalitat

La vaga d'autobusos va provocar que les persones grans estiguessin tancades dues hores dins d'un autobús i finalment els

El Ter 4 de novembre de 2009 a les 14:05
Una imatge del sopar de cloenda dels actes a Santa Susanna
El programa "Noces d’Or", organitzat per la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, va homenatjar amb un viatge les parelles que celebren cinquanta anys de matrimoni o de convivència.

El que havia de ser una sorpresa esperada amb molta il·lusió va començar amb mal peu. La desena de parelles que divendres al matí havien de sortir en autobús des de Manlleu van trobar-se que la vaga d’autobusos els impedia poder arribar fins a Santa Susanna, al Maresme. Carme Autet i Pere Vilarrasa, un matrimoni afectat, es mostraven molt enfadats i ofesos pel tracte rebut.

Carme Autet explica que "ens van mortificar" tenint-los més de dues hores tancats a l’autobús per, finalment, enviar-los a casa. No va ser fins l’endemà, dissabte, que van poder marxar. El Casal Frederica Montseny de Manlleu va enviar un representant amb els avis per tal de gestionar la situació.

Segons Autet, van quedar molt decebuts però els van dir que els compensarien el dia de menys de l’estada, que incloïa una visita cultural que no es va arribar a fer. Com a compensació, van rebre una capsa de galetes. El cas l’ha recollit la néta del matrimoni, i avui surt publicat en forma de carta dels lectors al diari El Periódico. El matrimoni afirma que esperava el viatge amb molta il·lusió però que finalment l’experiència no va ser gaire bona.

Des de la comarca d’Osona, a banda de persones de Manlleu, Roda i Sant Hipòlit, també s’hi va desplaçar un autobús des de Torelló, que divendres ja s’havia posat en marxa però que els vaguistes també van fer tornar al punt de partida. L’estada a Santa Susanna va ser finalment de 4 dies en comptes de 5. El viatge suposava, segons una nota de la Generalitat, un reconeixement a les parelles que han contribuït a la construcció del país.

Carta de Cristina Canadell Vilarrasa

Etiquetes: