26 d'abril de 2024

Es crearà una plataforma que agruparà les associacions empresarials d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa.

El president del Consell Empresarial d'Osona diu que el projecte vol 'sumar' en unes comarques 'properes de mentalitat'

El Ter 5 de novembre de 2009 a les 14:21
Joan Rovira, president del Consell Empresarial d'Osona
El president del Consell Empresarial d'Osona, Joan Rovira, ha avançat que durant la segona quinzena de novembre es podria fer una assemblea electoral per escollir una junta que comandi els projectes conjunts de les tres patronals.

L'acord 'no és una fusió', segons Rovira, sinó una 'col·laboració' per tal de poder oferir més serveis al teixit empresarial de les tres comarques. La direcció de 'política empresarial' de les tres entitats es mantindrà igual que fins ara. Amb l'acord que estan negociant, la gerència de serveis que té la Unió Intersectorial del Ripollès també oferirà els seus serveis a Osona i la Garrotxa.

L'objectiu passa per presentar l'acord el 4 de desembre amb un acte a Manlleu amb la participació del secretari general d'Indústria, Antoni Soy. Entre d'altres es vol oferir un servei d'assessorament o de formació per treballadors. Segons Rovira els serveis que té la UIER potser està 'sobredimensionat' pel pes de la industria en una comarca com el Ripollès però no pel global de tres comarques. El president del Consell Empresarial d'Osona diu que el projecte vol 'sumar' en unes comarques 'properes de mentalitat' però ara també 'properes en distància' des de l'obertura del Túnel de Bracons.

L'acord també preveu intentar deixar lligat un programa de formació continuada amb 'rigorositat universitària'. Per això les tres patronals volen que la Universitat de Vic (UVic) participi en aquest apartat oferint un tipus de titulació continuada.
Etiquetes:
Economia i empresa