25 d'abril de 2024

Els sindicats UGT i CCOO reclamen més intervenció de les administracions per fer front a l'atur d'Osona

Segons els sindicats, en l'últim any s'ha doblat el nombre d'aturats a Osona, que ja supera les 12.000 persones

El Ter 7 de novembre de 2009 a les 14:02
La jornada festiva ha tingut lloc al parc Jaume Portell de Vic
Els sindicats UGT i CCOO d’Osona han sortit al carrer aquest dissabte per reclamar mesures per fer front a la crisi. En una jornada festiva els sindicats s’han manifestat pel centre de Vic per exigir que sense la intervenció de l’administració pública no es podrà sortir de la crisi. Segons els sindicats, a Osona en l’últim any s’ha doblat el nombre d’aturats, xifra que ja supera les 12.000 persones.

Unes 150 persones, entre elles, els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Alvarez i Joan Carles Gallego, i diversos representants polítics de la comarca, han reclamat a Vic mesures reals per fer front a l’augment d’atur a la comarca d’Osona. Els dos sindicats, en la tercera manifestació conjunta que realitzen a Osona en aquest 2009 (les anteriors van ser el 18 de febrer i el 21 d'octubre), denuncien que les administracions públiques no fan prou per afrontar la crisi.

Josep Maria Àlvarez , secretari general d’UGT a Catalunya, ha assegurat que "és el moment de dir prou i demanar més implicació pública per sortir d'aquesta situació, i no esperar perquè la gent d'Osona no pot esperar més a què les administracions prenguin consciència que la situació de l'atur és totalment inacceptable'. I ha afegit que calen polítiques de dinamització econòmica i que la competitivitat del país passa per tenir una "base més tecnològica i formativa".

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya, ha afirmat que "cal exigir al govern un pla de reindustrialització, ja que sense indústria no hi ha futur" i ha recordat que "portem molts anys sens polítiques industrials actives i cal una intervenció pública per regular el mercat". També ha demanat als empresaris que reinverteixen part dels beneficis per crear més ocupació.

UGT i CCOO han recordat que a Osona en els últims set anys s’han destruït més de 9.000 llocs de treball industrial i que les perspectives de futur no són bones. Actualment, l’índex d’atur super el 19% de la població activa.

La jornada, amb un ambient festiu, ha comptat amb un esmorzar, actuacions musicals i una festa infantil al parc Jaume Portell de Vic.

Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT a Catalunya, ha estat a Vic

La manifestació ha comptat amb Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, secretaris generals de CCOO i UGT

Unes 150 persones i diversos polítics osonencs han participa en la jornada

La jornada ha comptat amb actuacions musicals i un esmorzar popular

Etiquetes:
Economia i empresa