23 d'abril de 2024

El Museu Industrial del Ter programa portes obertes i dues conferències per la Setmana de la Ciència

Diumenge 15 de novembre es farà la jornada de portes obertes, de deu a dues del migdia

El Ter 10 de novembre de 2009 a les 14:52
Darwin és una de les personalitats de les quals es parlarà més durant aquesta Setmana de la Ciència
Del 13 al 24 de novembre se celebra la 14a Setmana de la Ciència. Al llarg d’aquests nous dies es fan diferents activitat de divulgació científica arreu de Catalunya.

Un any més el Museu Industrial del Ter de Manlleu es suma a l’organització d’activitats. La primera, serà el proper dijous, amb la celebració de l’Any Darwin com a rerefons. La conferència començarà a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Pasqual Bernat, sota el títol ""L’home, és fill de la mona? El bisbe Aguilar de Manlleu contra Darwin".

Passat dijous,els actes continuaran diumenge 15 de novembre amb una jornada de portes obertes de deu a dues del migdia, amb una demostració de la turbina Fontaine a 2/4 de 12. Segons Rebollo, la turbina podrà tornar a posar-se en marxa amb la força de l’aigua, un cop ja han acabat les obres del canal industrial. La jornada permetrà als visitants conèixer o redescobrir el Museu Industrial del Ter, ampliat recentment amb una nova sala dedicada a La Societat Industrial.

La darrera de les activitats es farà el dijous 19 de novembre a les 8, també en forma de conferència. La xerrada anirà a càrrec de Joan Aymerich del Grup d’Anellament de Calldetenes – Osona. Totes les activitats són gratuïtes i es duran a terme a les instal·lacions del mateix Museu Industrial del Ter de Manlleu.
Etiquetes: