26 d'abril de 2024

La UVic proposa un mes de novembre dedicat a la ciència

Al vestíbul de l’Edifici Torre dels Frares s'hi pot veure l’exposició “Darwin: 150 anys de l’origen de les espècies”

El Ter 11 de novembre de 2009 a les 12:44
Una imatge d'arxiu de la UVic
La Setmana de la Ciència va repartint els seus actes amb l’impuls d’equipaments i institucions culturals. Les activitats que ha programat la Universitat de Vic inclouen aquest any tallers, conferències i exposicions que omplen pràcticament tot el mes.

Un total de 6 conferències, dues exposicions, una sortida i la presentació d’un llibre, són els actes que conformen un programa que pretén reflexionar sobre la ciència i desvetllar l’esperit científic. D’entre la programa, en destaca una exposició per commemorar el 150è aniversari de la publicació de "L’origen de les espècies" de Charles Darwin.

L’exposició "Darwin: 150 anys de l’origen de les espècies", es podrà veure al vestíbul de l’Edifici Torre dels Frares, fins al 16 de novembre i després serà itinerant. Aquest dimecres es fa una altra conferència del programa, titulada "El canvi climàtic" i se n’aniran succeint, com "De Galileu al telescopi espacial Hubble" o "De la màgia a la levitació".

Els tallers que es proposen en aquesta edició versen sobre subtitulació i doblatge de material audiovisual científic, sobre els nitrats, la mecatrònica i la bioinformàtica. Per últim, el dia 26, tindrà lloc la presentació del llibre "Història de la divulgació científica", de Sergi Cortiñas. Tampoc no hi faltarà la tradicional exposició de bolets, recollits durant la sortida que farà dissabte el Grup de Naturalistes d’Osona. Totes les activitats són gratuïtes.
Etiquetes: