26 d'abril de 2024

Vic prepara l’agermanament amb Torredonjimeno

Es realitzarà la propera primavera en aquest municipi de la província de Jaen

El Ter 12 de novembre de 2009 a les 13:00
L'agermanament es farà efectiu a la primavera
Una delegació de l’Ajuntament de Vic ha visitat els dies 10 i 11 de novembre el municipi de Torredonjimeno (Jaén) per tal de preparar l’agermanement entre les dues ciutats que tindrà lloc la propera primavera. Es tracta del primer agermanament de la ciutat de Vic.

El motiu: durant els anys 50 i 60 molts tosirians (gentilici d’aquesta població) van emigrar a Vic i encara avui en dia n’hi ha 350 que hi resideixen. L’alcalde Torredonjimeno, Cosme Moreno va rebre aquest dimecres al matí la delegació encapçalada per la regidora d’Educació i Festes, Anna Erra, el regidor d’Habitatge Jacint Raurell i la cap de comunicació i protocol, Rosa Maria Sanjaume. Van mantenir una reunió al mateix ajuntament amb diferents representats polítics del municipi i es va definir un programa per tal de formalitzar l’agermanament.

L’acte d’agermanament es realitzarà a Torredonjimeno la propera primavera i des de l’Ajuntament de Vic s’organitzaran diferents autocars per tal que s’hi desplaci el màxim de gent possible, tant els que hi tenen connexions familiars com els que vulguin conèixer aquesta acollidora ciutat andalusa situada a 15 quilòmetres de Jaén i envoltada de camps d’oliveres. Els dos alcaldes signaran un document d’agermanament i hi haurà diferents mostres de cultura popular així com un dinar i un sopar de germanor. També està previst organitzar una exposició sobre la immigració que es podrà visitar, primer a Torredonjimeno i després a Vic.

A la tardor, probablement durant l’octubre, hi haurà la tornada de l’agermanament i seran els tosirians els que vindran a Vic. De fet, el passat mes de juny, ja es van desplaçar diferents autocars a Vic des de Torredonjimeno, acompanyats pel seu alcalde per tal d’inaugurar l’escultura Immigrants, de l’artista local, Ángel Sierra i que està situada al carrer mossèn Gudiol, molt a prop de l’estació de tren. La mateixa escultura està situada a la plaça de Santa Maria de Torredonjimeno.
Etiquetes:
Societat