25 d'abril de 2024

33 municipis d'Osona realitzaran la consulta sobre la independència el 13 de desembre

Centelles es queda fora de la consulta perquè el consistori no ha facilitat encara les dades del padró municipal

El Ter 16 de novembre de 2009 a les 12:47
La coordinadora Osona Decideix ha confirmat que seran 33 municipis els que faran la consulta
Un total de 33 municipis dels 51 d’Osona realitzaran la consulta popular sobre la independència el pròxim 13 de desembre. La coordinadora Osona Decideix ha fet públic avui el nombre de municipis que faran la consulta. Aquesta xifra de municipis suposa que podran votar quasi 112.000 osonencs majors de 16 anys i un 91% dels habitants a la comarca.

En alguns municipis osonencs hi havia la voluntat de fer la consulta, però no hi havia la infraestructura suficient. Centelles és l’únic municipi dels grans que no realitzarà la consulta. Segons la coordinadora Osona Decideix, el consistori centellenc no ha fet cas de les peticions de la coordinadora per tenir les dades del padró. L’última resposta del consistori va ser que les donarien dimecres, però la coordinadora considera que la campanya ja està tancada.

En total a Osona hi haurà 51 col·legis electorals amb 117 meses. Cap d’aquests col·legis es farà en locals que depenguin de l’administració pública. S’han buscat locals de diferents entitats i associacions, entre elles de religioses i parroquials. Dos mesos després de la constitució, el moviment social osonenc ha passat de 25 voluntaris a 1.725. D’altra banda, a Vic l’ajuntament ha prohibit que Osona decideix pugui penjar banderoles perquè ho considera publicitat comercial.
Etiquetes:
Societat