23 d'abril de 2024

Calldetenes estrenarà el cap de setmana vinent un Congrés de Salut Alternativa i Ciència

Cada dia de la setmana s'han programat conferències divulgatives sobre diversos aspectes vinculats a la ciència

El Ter 16 de novembre de 2009 a les 13:55
Una de les conferències que es van fer durant la Setmana de la Ciència de Calldetenes de l'any 2008
Aquest dilluns comença a Calldetenes la desena Setmana de la Ciència, que es proposa fer arribar les disciplines científiques a tots els nivells, tant als especialistes com als aficionats.

El coordinador científic, Pere Tremolosa, explica que la principal novetat, per celebrar els deu anys d’existència, serà l’estrena del primer Congrés de Salut Alternativa i Ciència. El congrés, que durà una fira associada, neix amb voluntat de continuïtat.

La fira es farà als vestíbuls de la planta baixa i del primer pis de l’Auditori Teatre durant tot el proper cap de setmana. Segons Tremolosa, hi haurà demostracions de reiki o de ioga, a més de parades amb llibres sobre salut alternativa, dietètica o minerals. La Setmana, però, ja comença avui mateix amb una exposició titulada "Evolució de l’Home". La inauguració anirà a càrrec de l’alcalde, Jaume Mas, el cuiner Nando Jubany i el mateix Pere Tremolosa.

La mostra recull destrals de pedra i altres eines autèntiques dels homínids primitius, de fa 12 o 15 milions d’anys. La resta de la setmana, cada dia s’ha programat una xerrada, sempre amb un estil divulgatiu que s’allunya dels tecnicismes. Divendres, per exemple, s’explicaran les últimes excavacions i descobriments a les Coves del Toll, així com el futur Parc de la Prehistòria que es vol fer a Moià, i que seria dels més importants d’Europa en el seu gènere. Les activitats de la Setmana de la Ciència de Calldetenes són gratuïtes i es reparteixen entre les dependències de l’Ajuntament i l’Auditori-Teatre.
Etiquetes: